Το “Family Filter” στο Youtube αποκλείει τις LGBTI-friendly θεματικές

20/03/2017
από

Οι Youtubers παρατηρούν όλο και περισσότερο να “εξαφανίζεται” το περιεχόμενο που ανεβάζουν, όταν οι χρήστες έχουν ενεργοποιημένο το “Family Filter” .

Η Rowan Ellis, queer άτομο και Youtuber, είδε 40 από τα βίντεο που έχει δημιουργήσει να εξαφανίζονται και σχολιάζει: “Βασικά, δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό συμβαίνει αυτό. Αλλά είναι κάτι που μόλις πρόσφατα το κόσμος συνειδητοποίησε ότι συμβαίνει για το LGBT περιεχόμενο.

Ο Calum McSwiggan, Youtuber σε θέματα ψυχικής υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, πρόληψης του HIV και LGBT, δήλωσε ότι το εν λόγω φίλτρο είναι “προσβλητικό” και “παραπλανητικό” προς τον κόσμο και οδηγεί στη λάθος κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι “Είναι εντελώς οπισθοδρομικό” .

Ο ίδιος συμπληρώνει, ότι τα βίντεο με LGBTI περιεχόμενο για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχουν εξαφανιστεί, αλλά τα βίντεο με ετερόφυλο περιεχόμενο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παρέμειναν.

Σε δήλωση που έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για το θέμα, εκ μέρους του Youtube στο Attitude, είπε: “Κάποια βίντεο που αφορούν σε θέματα όπως υγεία, πολιτική και σεξουαλικότητα μπορεί και να μην εμφανίζονται στους χρήστες, που επιθυμούν να έχουν μία πιο περιορισμένη εμπειρία περιήγησης και χρησιμοποιούν το φίλτρο.

Ο McSwiggan όμως, που φαίνεται ότι το έψαξε το θέμα, ανακάλυψε ότι το φίλτρο εξαφανίζει και το bi περιεχόμενο, αλλά μόνο όταν αυτό εκδηλώνεται στην ομόφυλη εκδοχή του.

Οι χρήστες μετέφεραν τη συζήτηση στο Twitter

Η Youtuber Christy Bobby αναφέρει: “ακόμη μία απόδειξη ότι το φίλτρο του youtube είναι κατά βάσει αντί-LGBT+

Άλλο σχόλιο αναφέρει, ότι όχι μόνο δεν εμφανίζονται κάποια βίντεο, αλλά τέσσερα πολύ γνωστά κανάλια δεν εμφανίζονται καν.

Ακόμη, περιεχόμενο των Katy Perry, Miley Cyrus και Britney Spears, έχει επίσης εξαφανιστεί όσο το φίλτρο είναι ενεργοποιημένο.

Τέλος, ένα ακόμη σχόλιο αναφέρει καυστικά: “Το youtube έχει φίλτρο για να αποκλείει το LGBT περιεχόμενο, αλλά η λευκή εθνικιστική νεοναζιστική προπαγάνδα του Trump είναι οκ.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!