Limit(less): Εκπληκτικές φωτογραφίες LGBT μεταναστών με αφρικανική καταγωγή

10/03/2017
από

“Πουθενά αλλού δεν αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να είμαι queer, Αφρικανός κι ολόκληρος” .

Το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ Limit(less) είναι ένα project, από τον Mikael Owunna για το στυλ και την εμφάνιση των LGBTQ ατόμων με αφρικανική καταγωγή, που έχουν μεταναστεύσει στη Β. Αμερική και την Ευρώπη.

Το project με όχημα το queer-African στυλ επιδιώκει να ανατρέψει το μύθο, ότι τα LGBTQ άτομα είναι “un-African” .

Ο Mikael Owunna μεγάλωσε με ένα τεράστιο άγχος για να μπορέσει να εξισορροπήσει τη Νιγηριανή καταγωγή του με το να είναι ταυτόχρονα queer. «Αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να είμαι και τα δύο αυτά ταυτόχρονα” εξομολογείται στο BuzzFeed News.

Μίλησε στους γονείς του σε ηλικία 15 ετών, οι οποίο απάντησαν με ένα «μπαράζ ομοφοβίας» λέγοντάς του ακόμη, ότι η ταυτότητά του ήταν “un-African” Πίστευαν ο γιος τους είχε καταστραφεί μεγαλώνοντας στην Αμερική.

Για πολλά χρόνια τον έστελναν πίσω στη Νιγηρία κατά τη διάρκεια των διακοπών, με την ελπίδα ότι η εκ νέου βύθισή του σ’ αυτόν τον πολιτισμό θα μπορούσε να τον «σώσει από την ομοφυλοφιλία» .

Όταν έφτασε σε ηλικία σε 18 ετών, του υπέβαλαν σε μια σειρά εξορκισμούς για να βγάλουν το gayness έξω από αυτόν.

Σχεδόν όλες οι αναπαραστάσεις (λίγο πολύ) των LGBT Αφρικανών που κυκλοφορούν είναι τόσο λυπηρές και θλιβερές κι εστιάζουν αποκλειστικά στον πόνο μας», λέει. “Θέλω να δοθεί ο χώρος μέσα από την τέχνη μου να δείξουμε, ότι όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά ότι, επίσης, αναπτυσσόμαστε κι αγαπάμε τον εαυτό μας” .

Αυτό το καλοκαίρι ο Owunna θα συνεχίσει το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ του επισκεπτόμενος το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!