Living The Posh Life: Προτάσεις για γεύματα 5 αστέρων

02/03/2017

Για εσάς που θέλετε να προσθέτετε στις γαστριμαργικές σας εξόδους μια δόση πολυτέλειας, ορίστε τέσσερα -posh-εστιατόρια που θα σας αποπλανήσουν!

Prosopa

Κων/πόλεως 4, Ρουφ/τ: 2103413433

Η διακόσμηση είναι λιτή σε γκρι αποχρώσεις και βιομηχανικό στυλ που συνδυάζεται απόλυτα με τον χαμηλό φωτισμό -υπό το φως των κεριών στα τραπέζια- όπου μπορεί κάποιος να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ με ωραία μουσική σε ιδανική ένταση. Η εξυπηρέτηση παίρνει άριστα: ιδιαίτερα προσωπική, έχεις την αίσθηση ότι σε φροντίζουν εξατομικευμένα! Αν και -το ομολογώ- δεν είμαι πολύ fan του ψαριού, μην χάσετε την ευκαιρία να παραγγείλετε ένα από τα πιο καλομαγειρεμένα και νόστιμα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ, το ψητό λαβράκι.


Galaxy at Hilton Athens

B. Σοφίας 46, Ιλίσια/τ: 2107281402

Το υπέροχο Galaxy Restaurant & Bar του Hilton Αθηνών βρίσκεται κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Το εστιατόριο συνδυάζει με έναν ευφάνταστο τρόπο μεσογειακές γεύσεις με υλικά από τη διεθνή κουζίνα, ενώ τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα είναι παρόντα σε όλο το μενού. Το πιάτο που πραγματικά με ξετρέλανε και θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα είναι η αθηναϊκή σαλάτα, μια εκπληκτική παραλλαγή της ρώσικης σαλάτας με ψάρι. Δεν χρειάζεται νομίζω να σχολιάσω καν την υψηλή ποιότητα του σέρβις, αφού -όπως αναμένεται από ένα τόσο upscaled εστιατόριο- κάθε τόνος, πρόταση ή λέξη ήταν παραπάνω από άψογη!


Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά/τ: 2108086111

Σε ένα εντυπωσιακό mix&match setting από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, με μια “θεατρική” αύρα να σε συνεπαίρνει, το ιδιαίτερο bar-restaurant Artisanal αποτελεί ένα από τα hot spots της Αθήνας. Η κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη είναι δημιουργικά ελληνική με έντονα μεσογειακά στοιχεία, που την κάνουν να ξεχωρίζει. Ταυτόχρονα, στο μακρόστενο τραπέζι με τα υψηλά σκαμπό σερβίρονται πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ σε έναν προσεγμένο κατάλογo από ποιοτικά υλικά! Ο χαμηλός φωτισμός δημιουργεί έναν χαλαρό ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα, που συμπληρώνεται από τα ρετρό σερβίτσια, τα οποία θεωρείς ότι “ξεθάφτηκαν” από ένα παλαιό, ξύλινο ντουλάπι σαν άλλα όμορφα συλλεκτικά είδη. Το πιάτο που ξεχώρισα και θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε είναι τα Gnocchi κολοκύθας με σάλτσα μανιτάρι και φρέσκα μανιτάρια!


The Patio at The Margi

Λητούς 11, Βουλιαγμένη/τ: 2108929160

Με μια σημαντική διάκριση για τη χώρα μας και ειδικότερα για το χώρο της ελληνικής γαστρονομία , ξεκίνησε το 2017 για το διάσημο ξενοδοχείο The Margi στη Βουλιαγμένη. Το εστιατόριο Patio συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων CNN. Ανάμεσα σε χώρες με σταθερή παρουσία σε διεθνείς λίστες γαστρονομίας, το νέο εγχείρημα του ξενοδοχείου στο χώρο της gourmet γεύσης, αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία, προωθώντας παράλληλα, τη δημιουργική κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, η οποία βασίζεται στις φρέσκες πρώτες ύλες που προμηθεύει καθημερινά, η ιδιόκτητη φάρμα του The Margi.


 




Δες και αυτό!