“Η πεντάμορφη και το τέρας” είναι η 1η ταινία στην ιστορία της Disney με gay χαρακτήρα

01/03/2017
από

To remake της παραμυθένιας ταινίας της DisneyΗ πεντάμορφη και το τέρας” είναι μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες για φέτος. Το trailer της ταινίας, μάλιστα έσπασε κάθε ρεκόρ προβολών, ξεπερνώντας τις 127 εκατομμύρια προβολές σε μόλις 24 ώρες τον περασμένο Νοέμβριο.

Κι ενώ όλοι περιμέναμε ότι θα ήταν η κλασική ετερόφυλη ρομαντική ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Emma Watson και πρωταγωνιστή τον Dan Stevens, στην πραγματικότητα υπάρχει ένας θησαυρός από γκέι μυστικά, όπου αναμένεται να γράψει ιστορία με την 1η αποκλειστικά γκέι στιγμή σε ταινία της Disney.

Η Emma κι ο Dan σε συνέντευξη, που έδωσαν στο βρετανικό Attitude για το τεύχος Απριλίου, αποκαλύπτουν την σπαρακτική αληθινή ιστορία που βοήθησε το σχήμα της ταινίας του 1991, ενώ ο σκηνοθέτης Bill Condon μιλά για το πώς αυτό τον ενέπνευσε στη δημιουργία ενός χαρακτήρα, του LeFou, που θα ανοίξει νέους δρόμους για την προβολή LGBT ατόμων στη μεγάλη οθόνη.

Bill Condon, σκηνοθέτης

Ο LeFou (Josh Gad) είναι κάποιος που τη μια μέρα θέλει να είναι ο ανταγωνιστής του ο Gaston (Luke Evans) και την άλλη μέρα θέλει να φιλήσει τον Gaston,” αποκαλύπτει ο Condon προσθέτοντας:

«Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το τι θέλει. Ο ίδιος μόλις εκείνη τη στιγμή έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τα συναισθήματά του. Κι ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει, ο Josh, δημιουργεί κάτι πραγματικά ευαίσθητο και νόστιμο μέσα απ’ αυτό. Κι αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που τον αποζημιώνει στο τέλος, το οποίο δεν θέλω να αποκαλύψω. Αλλά είναι κάτι πολύ ωραίο, είναι μία αποκλειστικά gay στιγμή σε ταινία της Disney.

Josh Gad

Με την προβολή μίας ομόφυλης έλξης σε μία έστω μικρή στιγμή στην ταινία, η παραγωγή περνάει το μήνυμα ότι πρόκειται για κάτι φυσικό και κανονικό – κι αυτό είναι ένα μήνυμα που θα φτάσει σε κάθε χώρα του κόσμου, ακόμη και σε χώρες που το να είναι κανείς γκέι είναι ακόμη απαγορευτικό ή και παράνομο” , σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Luke Evans

Η Emma Watson κι ο Dan Stevens σχολιάζουν την queer προσέγγιση σχετικά με την ταινία:

«Νομίζω ότι ήταν πραγματικά σημαντικό για τον Dan κι εμένα να αναπτύξουμε και να καταλάβουμε, γιατί καθένας από τους χαρακτήρες αισθάνεται ότι δεν ταιριάζει και δεν ανήκει στο σύνολο», λέει η Emma.

Σίγουρα βλέποντας την αρχική έκδοση της ταινίας ένιωσα, ότι ήθελα να μάθω περισσότερα για το γιατί η Belle αισθάνεται ότι είναι και θέλει να είναι διαφορετική και γιατί το να είναι η ίδια διαφορετική είναι κάτι φυσικό” προσθέτει ο Dan.

Η ταινία θα βρίσκεται στη μεγάλη οθόνη στις 17 Μαρτίου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!