Ιαπωνία: Κορυφαίο μεσιτικό site βοηθά LGBT άτομα να βρουν σπίτι

21/02/2017
από

Το Suumo, κορυφαίο μεσιτικό site της Ιαπωνίας, με ποικιλία κατοικιών στην βάση δεδομένων του, πρόσθεσε πρόσφατα στη λειτουργία αναζήτησης μία παράμετρο για να βοηθήσει LGBT+ άτομα να βρουν σπίτι, που να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Το RocketNews24 αναφέρει, ότι η επιλογή “LGBT+” κατά την αναζήτηση σημαίνει, ότι θα εμφανίζονται μόνο τα ακίνητα, που ανήκουν σε LGBT+ friendly ιδιοκτήτες.


Ένας εκπρόσωπος από την μητρική εταιρεία του site Sumai, δήλωσε, ότι η νέα δυνατότητα έχει στόχο να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τα LGBT+ άτομα, ώστε να ζήσουν τη ζωή τους πιο άνετα.

Συχνά τα LGBT+ άτομα δυσκολεύονται να βρουν ένα ακίνητό να ζήσουν μόνοι τους ή μαζί με την/τον σύντροφό τους, όταν πρέπει να νοικιάσουν.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό βήμα για την Ιαπωνία προς την κατεύθυνση μιας περισσότερο συμπεριληπτικής στάσης απέναντι στα LGBT+ άτομα.


Η ιαπωνική πόλη Sapporo στα τέλη του 2016 αναγνώρισε τις ομόφυλες σχέσεις, ενώ η πόλη Iga ξεκίνησε φέτος τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, όπως ήδη γίνεται στην Shibuya και Setagaya στο Τόκιο.

Η υποστήριξη για των ομόφυλων σχέσεων αυξάνεται σταθερά στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύει και μια δημοσκόπηση που έγινε πέρσι αποκαλύπτοντας, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι βλέπουν θετικά την ισότητα στο γάμο.

Μάλιστα, πολλές επιχειρήσεις στη χώρα, όπως η Panasonic, έχουν αρχίσει να υιοθετήσουν πολιτικές για την αναγνώριση συντρόφων του ιδίου φύλου σε παροχές, όπως η περίθαλψη κι οι συντάξεις.




Δες και αυτό!