Τα μεγαλύτερα gay σκάνδαλα που συντάραξαν την Αμερικανική ιστορία

16/02/2017
από

Σκάνδαλα, συλλήψεις, ομολογίες, μεταμέλειες και παραιτήσεις αλλάζουν τον ρου της Αμερικανικής ιστορίας και καθώς φαίνεται, γεγονότα που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η διπλή ζωή του J. Edgar Hoover

Διοικητής του FBI από το 1935 μέχρι τον θάνατό του το 1972, κατάφερε να κερδίσει την αντιπάθεια και την οργή των ακτιβιστών κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πιθανόν αυτό να βοήθησε στην αναζωπύρωση των σεναρίων γύρω από την σεξουαλική του ζωή. Ο Antony Summers γράφει στην βιογραφία του, ότι ένας μάρτυρας είχε δει τον Hoover να πηγαίνει σε πάρτι τη δεκαετία του 1950 ως cross-dresser, αν και τέτοιοι ισχυρισμοί μπορεί να είχαν προέλθει από τεταμένες προσωπικές σχέσεις και να ήταν μόνο κακίες. Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι o Hoover διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με τον αναπληρωτή της υπηρεσίας του Clyde Tolson, με τον οποίο δειπνούσε δύο φορές την εβδομάδα και πήγαιναν μαζί διακοπές. Οι δυο τους ποτέ δεν είπαν κάτι ανοιχτά για την σχέση τους, αλλά αυτή η οικειότητα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος για τέτοιους ισχυρισμούς, ειδικά από τη στιγμή που ο Hoover πολέμησε τόσο πολύ τον γκέι πληθυσμό. Το FBI βέβαια, επιμένει ακόμη και σήμερα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να βεβαιώνουν, ότι ο Hoover ήταν γκέι.

Ο Mark Foley χάνει τον Λευκό Οίκο

Ο Mark Foley, πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ αναστάτωσε με τα μηνύματα, που αντάλλαξε με κάποιον άντρα, όταν ατυχώς βρήκαν το φως της δημοσιότητας. “Πάρε χάρακα και μέτρησέ το“, ήταν ένα απ’ αυτά, που διέρρευσαν από το ABC News. Το σκάνδαλο ξέσπασε λίγο πριν τις εκλογές του 2006, αναγκάζοντας τον υποψήφιο να αποσυρθεί από την εκλογική αναμέτρηση, που πιθανόν, σε αντίθετη περίπτωση, να είχε κερδίσει. Οι ρεπουμπλικάνοι έχασαν τον Λευκό Οίκο το 2006 κι ο Foley επωμίστηκε ένα τεράστιο κόστος για την πολιτική του καριέρα.

Πανσεξουαλισμός κατά τον 19ο αιώνα

Ο James Henry Hammond προοριζόταν να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες στον Αμερικανικό Νότο κατά την προπολεμική περίοδο, αλλά η ίδια του η λαγνεία σημάδεψε την καριέρα του μ’ ένα σκάνδαλο. Σε συνέχεια στις φήμες που τον ήθελαν να έχει σχέσεις με δούλους και με τις ανιψιές του, ένα γράμμα που βρέθηκε μαρτύρησε την σχέση του με κάποιον φίλο του από το Κολέγιο, τον Thomas Jefferson Withers. Κι ενώ, θα εκπροσωπούμε την Β. Καρολίνα και θα γινόταν κυβερνήτης, τελικά, όλη αυτή η νεφελώδης ιστορία για την πανσεξουαλική του λίμπιντο, τον οδήγησε να εκλεγεί στη γερουσία των ΗΠΑ.

Ένας Πρόεδρος κι ένας Βασιλιάς

Η σχέση μεταξύ του James Buchanan (πάνω αριστερά) και του Βασιλιά William Rufus, που έμεναν μαζί όσο υπηρετούσαν στη γερουσία, περιέβαλλε τους δύο πολιτικούς με διάφορα κουτσομπολιά. Ο πολιτικός τους εχθρός μάλιστα, Πρόεδρος Andrew Jackson, τους υποβίβαζε αναφερόμενος σ’ αυτούς ως “Miss Nancy” και “Aunt Fancy“. Παρόλα αυτά, ο βασιλιάς συνέχισε την πολιτική του καριέρα θέτοντας υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος (λίγο πριν τον θάνατό του) με Πρόεδρο τον Franklin Pierce και τον Buchanan. Κάποιοι ιστορικοί θεωρούν, ότι πρόκειται για τον 1ο γκέι πρόεδρο και αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ένα bj τον αναγκάζει σε παραίτηση

Ο Walter Jenkings εργάστηκε ως διευθυντής προσωπικού για τον Πρόεδρο Lyndon Johnson. Ο Jenkings συνελήφθη με την κατηγορία του στοματικού έρωτα σ’ έναν άλλον άνδρα, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση στον Λευκό Οίκο. Παραιτήθηκε την ίδια εβδομάδα. Ο διάσημος δημοσιογράφος Bill Moyers θα γράψει αργότερα στο περιοδικό Out: “Κανένας άνδρας δεν διαπραγματεύτηκε στα μολυσμένα με καρχαρίες νερά του Ποταμού Πότομακ με περισσότερη ευπρέπεια, διαφάνεια, με ορατότητα κι ακεραιότητα, όσο ο Jenkings.

Σε ανδρικό οίκο ανοχής το 1942

O David I. Walsh, πολιτικός των ΗΠΑ από το κόμμα των δημοκρατικών, πιάστηκε σ’ έναν ανδρικό οίκο ανοχής στη Νέα Υόρκη το 1942. Αλλά, η New York Post έγραψε, ότι ο πολιτικός πλήρωνε για να κάνει σεξ με γκέι σ’ ένα ίδρυμα, που το διαχειρίζονταν πράκτορες των Ναζί. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Franklin Roosevelt, είπε στον Alben Barkley, ότι ο στρατός διαχειρίζεται τέτοιου είδους σκάνδαλα με το να προσφέρει στον κατηγορούμενο τα μέσα για να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τον Charles Kaiser στο ‘The Gay Metropolis‘.

Ο Fred Richmond ζητάει δημόσια συγγνώμη

Ο Fred Richmond, ένας άνθρωπος του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής αποπλάνησης ενός 16χρονου αγοριού το 1978, αλλά απέφυγε τις κατηγορίες, μετά την δημόσια ομολογία του, την έκκληση συγχώρεσης, αλλά και την προθυμία του ν’ αρχίσει να βλέπει κάποιον ειδικό. Όμως, αυτό το περιστατικό ήταν κηλίδα στον ωκεανό μέσα στην σκανδαλώδη καριέρα του, κι έτσι, παραιτήθηκε, λόγω κατηγοριών περί φοροδιαφυγής.

Ένα σκάνδαλο τον έβγαλε από τη ντουλάπα

Θα ήταν πολύ όμορφο αν ο πρώτος γκέι άνδρας, που υπηρέτησε στο Κογκρέσο της Washington έπαιρνε από μόνος του την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του. Αλλά όχι. Αυτό που τον έκανε να βγει τελικά από τη ντουλάπα ήταν η παράνομη σχέση του Gerry Studd, που διατηρούσε για πάνω από μία δεκαετία μ’ έναν ακόλουθο του Κογκρέσου. Με αφορμή μία έρευνα για τον υποψήφιο των δημοκρατικών από το Ιλινόις Dan Crane, που αποκάλυπτε ότι είχε κι αυτός παράνομο δεσμό με μία ακόλουθο του Κογκρέσου, ο Studds μίλησε δημόσια για τον gay σεξουαλικό του προσανατολισμό. Κι ενώ η πολιτική καριέρα του Crane έσβηνε, ο Studd προχωρούσε δυναμικά στην επανεκλογή του. Συνέχισε ως μέλος του Λευκού Οίκου υποστηρίζοντας τον ομόφυλο γάμο και τα γκέι δικαιώματα, πολύ πριν η κοινή γνώμη αποφασίσει να σταθεί αλληλέγγυα σ’ αυτά τα ζητήματα.

Παραιτείται και γίνεται ακτιβιστής

Ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός του Κογκρέσου Jon Hinson ξεκίνησε την καριέρα του ως νεαρός υποψήφιος σε μία συντηρητική περιοχή του Mississippi. Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε υπήρξε ένας από τους επιζήσαντες της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στο Cinema Follies το 1977 στην Washington. Αργότερα, πιάστηκε σε μία ακατάλληλη στάση σε τουαλέτα, καταλήγοντας να κατηγορείται για στοματικό σοδομισμό και γι’ αυτό τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Ωστόσο, δεν ξαναγύρισε στο Mississippi. Αντ’ αυτού, έγινε ένας δυναμικός ακτιβιστής των γκέι δικαιωμάτων. Παρέμεινε στην Washington μέχρι και τον θάνατό του σε ηλικία 53 από AIDS.

Ένας εκβιασμός, ένα τρίο & ένα διαζύγιο 

Ο κυβερνήτης του New Jersey Jim McGreevey πάγωσε τον κόσμο της πολιτικής σκηνής, όταν το 2004 ανακοίνωσε, ότι είναι γκέι κι απατά την σύζυγό του με έναν άνδρα. Η αποκάλυψη, η οποία τον ανάγκασε να παραιτηθεί, υποκινήθηκε από την εκβιαστική απειλή του πρώην εραστή του Golan Cipel. Και δεν έφτανε ο τερματισμός της καριέρας του από το μέγαρο του κυβερνήτη, αλλά ήρθε και το διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του να τον ισοπεδώσει. Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έχει εμπλακεί σε τρίο με τη σύζυγό του κι έναν ακόμη άνδρα, γεγονός που η ίδια αρνείται.

Συντηρητικός & Fabulous

Κατά το τέλος της δεκαετίας του’70 ο ρεπουμπλικάνος από το Maryland Robert Bauman ήταν ένα από τα πλέον συντηρητικά μέλη των ΗΠΑ. Αργότερα, το 1980, ο παντρεμένος άντρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, συνελήφθη για αποπλάνηση 16χρονου αγοριού στρίππερ, που συνάντησε στο γκέι bar στο D.C. ‘Chesapeake House‘. Κατέληξε να χάσει την επανεκλογή του λίγες εβδομάδες μετά. Η Washington Blade του πήρε συνέντευξη τρεις δεκαετίες μετά, όπου ζει με ορατότητα στο Wilton Manors της Φλόριντα.

Το ντεμπούτο της ταινίας Outraged

Ο δημιουργός ταινιών Kirby Dick έκανε το ντεμπούτο του με το ντοκιμαντέρ ‘Outraged‘ στο Tribeca Φεστιβάλ Ταινιών το 2009 προκαλώντας ρίγη στον κόσμο της πολιτικής, καθώς έθιγε το θέμα των πολιτικών που είναι γκέι και το κρύβουν. Με το ξέσπασμα του σκανδάλου του Larry Craig, ο Dick διατύπωσε την άποψη ότι τους πολιτικούς που θα ψηφίσουν κατά των γκέι δικαιωμάτων, παρά το γεγονός ότι είναι κι οι ίδιοι γκέι, τους αξίζει ειδικός έλεγχος κι απαξίωση. Πολλοί πολιτικοί ισχυρίζονται στην ταινία του ότι δεν είναι γκέι, αλλά η ταινία διαβεβαιώνει, ότι η συζήτηση συνεχίζεται.

Συγγνώμη, λάθος αριθμός!

Ο ρεπουμπλικάνος της Virginia Ed Schrock είχε αναπτύξει το προφίλ ενός πολύ συντηρητικού ανθρώπου, μέχρι που αναδύθηκαν στοιχεία από μέλος του Κογκρέσου που εργαζόταν ενάντια της LGBT κοινότητας, στα οποία ο ίδιος φέρεται να καλεί σε ροζ γραμμές προς αναζήτηση άλλων ανδρών. Τελικά, εγκατέλειψε την προεκλογική του πορεία για την επανεκλογή του το 2004.

Μετανοεῖτε

Ο Ted Haggard ήταν ο θρησκευτικός ηγέτης της εκκλησίας των Ευαγγελιστών, πιστός υποστηρικτής του George W. Bush και βαθιά αντι-LGBT, που αγωνιζόταν ενάντια στην ισότητα στον γάμο κι αποκαλούσε τους γκέι καταδικασμένους από τον Θεό. Έτσι, όταν το 2006 αποκαλύφθηκε από πολλές ιστορίες άλλων αντρών που είχαν βρεθεί ερωτικά μαζί του, η υποκρισία του, τον καθαίρεσαν. Αργότερα, βέβαια, έγινε το πρόσωπο της Εκκλησία του Αγ. Ιακώβου, που είναι περισσότερο συμπεριληπτική, αλλά η πολιτική του επιρροή χάθηκε.

Οίκος ανοχής στο υπόγειο του Barney


Οι Frank-όφιλοι πάντα θα τιμούν τον συνταξιούχο υποψήφιο των δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη Barney Frank ως έναν ανοιχτά και υπερήφανα ισχυρό υποστηρικτή των LGBT δικαιωμάτων και ως έναν από τους κορυφαίους υποστηρικτές για την εισοδηματική ισότητα. Οι επικριτές του, όμως, ποτέ δεν θα τον άφηναν να ζήσει ήσυχα την σχέση του με τον Steven Gobie, που αποδείχτηκε βέβαια, ότι ήταν απατεώνας, καθώς μετακόμισε στο σπίτι του Frank από όπου εργαζόταν ως σεξεργάτης, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος ο Frank. Ο Frank ανέκαθεν υποστήριζε ότι δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτό, αλλά θεωρήθηκε ότι εμπλέκεται κι ο ίδιος στην ιστορία, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως ένα από τα μεγάλα λάθη της καριέρας του.

Massa, ο ασυγκράτητος

Από τότε που ο δημοκρατικός Eric Massa από τη Νέα Υόρκη έφτασε στην Wahington άρχισε να κάνει διακρίσεις υπέρ των αρσενικών μελών του προσωπικού του, καταγγέλλουν στην The Washington Post πρώην εργαζόμενοι. Πέρα από τα προκλητικά του αγγίγματα τους υφιστάμενούς του, είχε προσκληθεί αρκετές φορά σε ταξίδια σε κάμπιγκ. Κάπως έτσι, ο Massa παραγκωνίστηκε και έχασε την εκτίμησή του από την ηγεσία του πολιτικού σώματος. Έπειτα, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Glenn Beck στο Fox για να εξηγήσει την ταχεία παραίτησή του από το Κογκρέσο. Κι ενώ ο παρουσιαστής πίστευε, ότι η συζήτηση θα κυμαινόταν γύρω από τις θέσεις της αντιπολίτευσης για το Obamacare, η συνομιλία ξέφυγε μεταξύ γαργαλητού των εργαζόμενων του και της αβάσιμης ιστορίας του, ότι ο Αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου Rahm Emanuel του την έπεσε σ’ ένα ντους. Το όλο πράγμα ήταν αρκετό για να κάνει Beck να ζητήσει συγγνώμη για τους τηλεθεατές για την σπατάλη του χρόνου τους.


Με πληροφορίες από Advocate.com




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!