Η Cynthia Nixon μίλησε στο ‘Stonewall Inn ralli’ και δε μάσησε τα λόγια της

07/02/2017
από

Η Μιράντα από το ‘Sex and the City‘, Cynthia Nixon, που έκανε coming out ως λεσβία πριν από μερικά χρόνια, επιτέθηκε στον πρόεδρο σε συγκέντρωση στο Stonewall Inn ralli στη Νέα Υόρκη.

Αρχίζοντας είπε: “Γεια σας αδέλφια, γεια σας αδελφές και γεια σας αδέλφια, που απορρίπτετε το δυαδικό φύλο».

Υπογράμμισε, ότι η απαγόρευση Trump για τους πρόσφυγες είναι ο πλέον σοβαρός λόγος για τον οποίο οι μειονότητες πρέπει να μείνουμε ενωμένες απέναντι στις αντιξοότητες.

Η Nixon συνέχισε λέγοντας: «Ως LGBT άτομα, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το coming out, αλλά θα έλεγα, ότι ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό από ό, τι είναι τώρα.

Η ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια της:

«Πρέπει να κάνουμε coming out, όχι μόνο ως queer άτομα, αλλά και σαν άνθρωποι, που γνωρίζουμε πολύ καλά τι αισθάνεται κάποιος, που μπαίνει στο περιθώριο μέσα σ’ ένα κουτί που γράφει: “διαφορετική/ός”, « λιγότερη/ος από»,«εύκολος στόχος αν ψάχνετε κάποια ή κάποιον να τρομάξετε, παρενοχλήσετε, να κάνετε διάκριση εις βάρος της/του, να δαιμονοποιήσετε, να χτυπήσετε, ακόμα και να σκοτώσετε“.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει στην ατζέντα του για μας ο Trump και το πιθανότερο είναι ότι ούτε εκείνος γνωρίζει», πρόσθεσε.

Η Nixon επέκρινε, ακόμη τον Αντιπρόεδρο του Trump, Mike Pence, λέγοντας ότι είναι “το αγόρι της αφίσας για την αντι-LGBT ρητορική, τη νομοθεσία και τη διορθωτική θεραπεία».

Ενθαρρύνοντας την LGBT κοινότητα να σταθεί ενάντια στη μουσουλμανική απαγόρευση του Trump, η Nixon συνέχισε:

«Πρέπει να παλέψουμε σκληρά και να φωνάξουμε δυνατά για τον εαυτό μας. Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά για να γυρίσουμε πίσω τώρα. Πρέπει να αγωνιστούμε το ίδιο σκληρά και να φωνάξουμε εξίσου δυνατά και για τους μουσουλμάνους – τόσο για εκείνες/ους που βρίσκονται εδώ, όσο και για όσες και όσες προσπαθούν να φτάσουν εδώ“.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Trump, ή όπως είπε χαρακτηριστικά να σταθούν ενάντια: “στο πρόσωπο αυτής της τραμπιανής ψυχρότητας».

Κλείνοντας είπε: “Να είστε το διαφορετικό. Να είστε το άλλο. Μπορείτε. Σας χρειαζόμαστε!




Δες και αυτό!