Η OutRight Action International, μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο που αποτυπώνει τα ευρύματα μιας έρευνας, σχετικά με τη ζωή των λεσβιών στο Ιράν.

Στο Ιράν είναι παράνομο να είσαι gay και η έρευνα δείχνει ότι οι λεσβίες παρενοχλούνται από τις οικογένειές τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον, ενώ συχνά εξαναγκάζονται σε γάμους με άνδρες που συχνά τις βιάζουν και τις κακοποιούν.

“Απώτερος στόχος μας είναι να πιέσουμε τις ιρανικές αρχές να σεβαστούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των λεσβιών σε αυτή τη χώρα“, τονίζει η οργάνωση.

Δείτε το βίντεο

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!