Η πορεία για την Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης στην Αθήνα

27/11/2016
Menelaos Myrillas / SOOC

Πορεία στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Τρανς Μνήμης πραγματοποιήθηκε εχθές στο κέντρο της Αθήνας με τους συμμετέχοντες να φτάνουν έξω από το κτίριο της Βουλής. Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης είναι ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους, στην Αθήνα, στις 26 Νοεμβρίου, 2016.

Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και ξεκίνησε το 1998 από την Gwendolyn Ann Smith, μια τρανς γυναίκα που ήθελε να αποδώσει φόρο τιμής στον άδικο θάνατο της Rita Hester, η οποία δολοφονήθηκε βίαια (ήταν και η ίδια τρανς) στη Μασαχουσέτη. Κάλεσε λοιπόν το κόσμο να ανάψει ένα κερί εις μνήμην της. Όπως αναφέρει το avmag.gr, η πράξη αυτή απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα για όλη την κοινότητα, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή (20/10) ως «φόρο τιμής» για όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν την κατάληξη της Hester.

Πηγή: www.lifo.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!