Φώτης Σεργουλόπουλος: “Ο ρατσισμός είναι εκτός της ανθρώπινης φύσης”

31/10/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Πολλές φορές για να μιλήσεις για φαινόμενα, όπως αυτό του ρατσισμού, δεν απαιτείται η χρήση μια εξειδικευμένης ορολογίας. Ούτε χρειάζεται να πεις πολλά για να καταφέρεις να περάσεις το μήνυμα ότι όλοι – αν και διαφορετικοί- είμαστε ίσοι.

Μια συγκινητική ιστορία που ακούσαμε πρόσφατα από τον Φώτη Σεργουλόπουλο, κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, μας το θύμισε αυτό!

Μιλώντας για τον ρατσισμό (που και ο ίδιος έχει βιώσει) λύγισε και εξομολογήθηκε ότι η οικογένειά του ζει δύσκολα τους τελευταίους μήνες:

«Στο πολύ κοντινό μου οικογενειακό περιβάλλον, ένα πρόσωπο που αγαπώ πάρα πολύ διαγνώστηκε με πολύ επιθετικό καρκίνο τον Ιανουάριο. Μια πολύ επιθετική λευχαιμία.

Από τον Ιανουάριο και μετά ζούμε μέσα σε ένα περιβάλλον που προσπαθούμε να συνεφέρουμε αυτό το πρόσωπο.

Περάσαμε πολλά και έφτασε η στιγμή να μπούμε στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο γιατί το κοντινό περιβάλλον του ατόμου αυτού δεν ήταν συμβατό και ανατρέξαμε στην παγκόσμια δεξαμενή δοτών.

Ευτυχώς βρέθηκε δότης 100% συμβατός από τη Γερμανία και την περασμένη εβδομάδα έγινε η μεταμόσχευση» είπε συγκινημένος ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό το πρόσωπο έχει μέσα του ένα DNA διαφορετικό το οποίο δεν ξέρουμε από ποιον προέρχεται. Αν προέρχεται από μαύρο, άσπρο, ασιάτη, ομοφυλόφιλο, μουσουλμάνο, τρανσέξουαλ, εβραίο…

Θα επέλεγε κάποιος για το παιδί του, για έναν άνθρωπο που αγαπάει πάρα πολύ, ότι δεν θέλω να μπει το dna του μέσα στο παιδί μου; Θα εκλιπαρούσε. Θα έπεφτε στα πόδια του για να του δώσει το δείγμα για να μπορέσει να ζήσει ο άνθρωπός του».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!