H δέσμευση της Airbnb για την καταπολέμηση των διακρίσεων

30/10/2016

Αρκετοί είναι οι χρήστες που κατά καιρούς καταγγέλουν την ομοφοβική και γενικότερη ρατσιστική συμπεριφορά εντός της κοινότητας της Airbnb.

Γι΄αυτό τον λόγο η εταιρεία, που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να νοικιάσει το κατάλυμα του, ανέλαβε τη δέσμευση για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων στους κόλπους της.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες αλλά και όσοι θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα από την 1η Νοεμβρίου, θα “αναμετρώνται” με το ακόλουθο μήνυμα.

“Χαίρετε, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ξεκινήσαμε μια συνολική προσπάθεια για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων εντός της κοινότητας της Airbnb. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, ζητούμε από την 1η Νοεμβρίου 2016 από όλους τους χρήστες μας να αποδεχτούν μία Δέσμευση της Κοινότητας. Η αποδοχή της συγκεκριμένης δέσμευσης θα επηρεάσει τη χρήση της Airbnb, γι’ αυτό θελήσαμε να σας ενημερώσουμε από νωρίς.

Τι είναι η Δέσμευση της Κοινότητας;

Όλοι οι χρήστες δεσμεύονται να αντιμετωπίζουν όλα τα μέλη της κοινότητας της Airbnb—ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, εθνότητας, αναπηρίας, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ηλικίας—με σεβασμό και χωρίς κριτική διάθεση ή προκατάληψη. Από 1η Νοεμβρίου, η δέσμευση της κοινότητας θα εμφανίζεται όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας ή ανοίγετε την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της Airbnb από υπολογιστή, κινητό ή tablet και θα σας ζητάμε αυτόματα να την αποδεχτείτε.

Τι γίνεται αν απορρίψω τη δέσμευση;

Αν απορρίψετε τη δέσμευση της κοινότητας, δεν θα μπορείτε να φιλοξενείτε επισκέπτες ή να κάνετε κράτηση μέσω της Airbnb και θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Με την ακύρωση του λογαριασμού σας, θα ακυρωθούν και τα μελλοντικά ταξίδια σας. Θα μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στον ιστότοπο της Airbnb, αλλά δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κρατήσεις ή να φιλοξενείτε επισκέπτες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!