Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο συντηρητικό Ιράν, όπου ζητούν την παραίτηση της αντιπροέδρου της χώρας επειδή νομίζουν ότι έκανε χειραψία με άνδρα πολιτικό.

Το ακόμα πιο απίστευτο όμως είναι ότι η Μασουμέχ Εμπτεκάρ έδωσε το χέρι της σε γυναίκα πολιτικό. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Εμπτεκάρ έδωσε το χέρι της σε άνδρα υπουργό, σε μία συνάντηση, προκαλώντας σάλο.

Αυτό που συνέβη πραγματικά όμως ήταν ότι η αντιπρόεδρος της χώρας έκανε χειραψία με τη γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία φορούσε κοστούμι και έχει κοντά μαλλιά.

Ο παραλογισμός συνεχίστηκε, με δημοσιεύματα στο Ιράν να αναφέρουν ότι η Χέντρικς “είναι γυναίκα που μοιάζει με άνδρα”, ενώ η συνάντηση προκάλεσε επικρίσεις, εξαιτίας της ομοφοβίας στο Ιράν, καθώς η Χέντρικς έχει ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Ο οργανισμός Stop the Bomb, που ζητά τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σχολίασε στο Twitter: “Αισχρό. Ομοφυλόφιλη Γερμανίδα υπουργός χαρούμενη υπογράφει συμφωνίες με το καθεστώς του Ιράν, που εκτελεί ομοφυλόφιλους”.

Στο Ιράν, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο. Σύμφωνα με το WikiLeaks, η χώρα έχει εκτελέσει τουλάχιστον 4.000 ομοφυλόφιλους από το 1979.

πηγή: nooz.gr