“Το σύμφωνο συμβίωσης και η επικείμενη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, στα θετικά του κυβερνητικού έργου”

11/10/2016
Ο Κωστής Παπαϊωάννου σκιαγραφεί τον νέο μεγάλο στόχο, τη δημιουργία ενός δικαστικού συστήματος φιλικού προς τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Δημήτρη Αγγελίδη έδωσε ο Κωστής Παπαϊωάννου. Ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε προβληματισμένος για τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις ρατσιστικές αντιδράσεις εναντίον των προσφύγων-μαθητών και την προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης ταγμάτων εφόδου ενώ μίλησε για την επικείμενη θεσμοθέτηση ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Παράλληλα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ποια σημεία του κυβερνητικού έργου που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ικανοποιημένος, εκείνος απάντησε:

“Στα θετικά θα ανέφερα τομές εμβληματικής σημασίας, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η επικείμενη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ένα ζήτημα με πολλές σύνθετες παραμέτρους, για το οποίο κοντεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Σημαντικά είναι επίσης η ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, η κατοχύρωση της καθολικής πρόσβασης στην περίθαλψη, οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στα ζητήματα της σωφρονιστικής πολιτικής με την αποσυμφόρηση των φυλακών, τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης με τη δημιουργία κατάλληλων δομών καθώς και την προστασία ευάλωτων ομάδων κρατουμένων…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!