To πρώτο τρέιλερ για το «Tom of Finland»

26/09/2016

Ο Tom of Finland, μπορεί να καταχωρήθηκε στο μυαλό πολλών ως πορνογράφος όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει τα πρώτα του ερωτικά σχέδια, που απεικόνιζαν την ομοφυλόφιλη επιθυμία και το σεξ σε έναν κόσμο ανδρών που έμοιαζε να υφίσταται πέρα από τα ταμπού και την πουριτανική ηθική της εποχής.

Ο Τούκο Λακσόονεν όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Tom, αναγνωρίστηκε στην πορεία σε ένας από του πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα με τα έργα του να βρίσκουν θέση σε μουσεία όπως το MOMA και την επίδρασή του να ανιχνεύεται όχι μόνο στο πεδίο της τέχνης μα και στο ίδιο το πρόσωπο μιας μερίδας της gay κοινότητας και του σχήματος της ερωτικής της επιθυμίας.

Το φιλμ του Ντόμε Καρουκόσκι, ενός από τους πιο πετυχημένους σκηνοθέτες της Φινλανδίας με ταινίες όπως «Ηome of the Dark Butterflies» και το «Lapland Odyssey» στο ενεργητικό του, δεν θα είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις του μια τυπική βιογραφία, αλλά μια προσπάθεια όχι απλά να καταγραφεί η ζωή του αλλά και το συναισθηματικό του ταξίδι που μεταμόρφωσε τον Τούκο σε Tom.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο νεαρός ήρωας επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του μετά από μια τραυματική εμπειρία στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά γρήγορα λόγω της ομοφυλοφιλίας του, θα μεταμορφωθεί από ήρωας σε παρία. Στην πορεία θα κάνει την δική του επανάσταση μέσα από τα σκίτσα που που μπορεί να ξεκινούν ως προσωπικές ασκήσεις στις φαντασιώσεις του, μα που σύντομα θα τον φέρουν στην πρώτη γραμμή μιας κοινωνικής επανάστασης με φόντο την αμερικάνικη κοινωνία της δεκαετίας του 70 και το κίνημα της gay απελευθέρωσης.

Το φιλμ που ανακοινώθηκε πρώτη φορά πέρσι στο φεστιβάλ Βερολίνου, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο post production και η πρεμιέρα του όπως δηλώνουν οι παραγωγοί του θα γίνει επίσης τον επόμενο Φεβρουάριο στο ίδιο φεστιβάλ.

Προς το παρόν, δείτε πιο κάτω το πρώτο teaser του φιλμ.

πηγή: flix.gr

 




Δες και αυτό!