Τρανς γυναίκα καταγγέλει επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

05/09/2016

Για βίαιη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας κάνει λόγο μια τρανς γυναίκα μέσα από το Facebook. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Τσιώρου, η οποία, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού, ενημέρωσε τους φίλους της για το περιστατικό αυτό.

Screen Shot 2016-09-05 at 6.57.27 PM

 

Μιλώντας στο Antivirus, η ίδια δήλωσε:

“Ήταν δύο τη νύχτα και επέστρεφα με ταξί από βραδινή έξοδο με τη συνοδεία μιας καλής μου φίλης. Το ταξί με άφησε σχεδόν έξω από το σπίτι μου. Στεκόμενη στο πεζοδρόμιο, λίγο πριν την είσοδο της πολυκατοικίας με πλησίασαν 3 άνθρωποι ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα. Φορούσαν κοντά μπλουζάκια και κουκούλες και ήταν γεμάτοι τατουάζ. Με πέταξαν κάτω και αφού με έβρισαν για την εμφάνισή μου και το φύλο μου, ένας απ΄αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και με τραυμάτισε. Μετά άνοιξαν την τσάντα μου και μου έκλεψαν το πορτοφόλι, την ταυτότητα και κάποια άλλα έγγραφα. Αυτό που έκανα μετά είναι να πάω στην αστυνομία και μετά στο νοσοκομείο… Από το απέναντι πεζοδρόμιο πέρναγαν διάφοροι, οι οποίοι είδαν το γεγονός, αλλά από φόβο έφυγαν τρέχοντας… Όπως είπα, έγινε καταγγελία στην αστυνομία. Η στάση των αρχών ήταν εξαιρετική, μιας και απευθύνθηκα σε συγκεκριμένο τμήμα. Η επίσκεψη μου σε κοντινό νοσοκομείο δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία, μιας κι έγινε misgendering και προσβολή για την ταυτότητά μου. Αρκετές φορές και μετά από φασαρία με περιποιήθηκαν και αυτός είναι κι ο λόγος που δεν έμεινα στο νοσοκομείο για να μην δεχτώ και άλλο ένα λεκτικό bullying…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!