Ολυμπιακoί Αγώνες 2016: Οι LGBTI στιγμές που δε θα ξεχάσουμε

10/08/2016

Οι ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας θα μείνουν στη μνήμη μας για πολλούς λόγους. Αναμφισβήτητα όμως θα τους θυμόμαστε για την έντονη παρουσία της LGBTΙ κοινότητας (με τον ένα ή τον άλλο τροπο).

Εμείς θυμόμαστε κάποιες απ΄αυτές τις – LGBTI- στιγμές.

Για την αρχή, οι ανοιχτά LGBTI συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας τις 53!

Απ΄αυτές, οι 25 κέρδισαν κάποιο μετάλλιο…

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Ιταλίδα κολυμβήτρια Rachel Bruni, που έκανε coming out αφιερώνοντας το μετάλλιό της στη σύντροφό της!

Αλλά και τις Kate Richardson-Walsh και Helen Richardson-Walsh, οι οποίες έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες (χόκεϊ επί χόρτου)!

Φυσικά αυτή την πρόταση γάμου, στην οποία η βραζιλιάνα παίκτρια του ράγκμπι Isadora Cerullo, δέχεται την “πολυπόθητη” ερώτηση από τη σύντροφό της…

Απο τις χειρότερες στιγμές, το άρθρο του The Daily Beast που έκανε outing σε αθλητές, μέσω του Grindr.

Η παρέμβασή του gay κολυμβητή Amini Fonua από την Τόγκα, με αφορμή το παραπάνω άρθρο!

Στιγμιότυπο 2016-08-23, 7.48.59 μμ

Aλλά και εκείνα τα πλάνα του NBC που έκανε τους αθλητές να μοιάζουν με ήρωες πορνό …

Η Βραζιλιάνα Rafaela Silva που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Τζούντο και δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένη δίπλα στην αγαπημένη της Thamara Cezar.

Η αγκαλιά του βρετανού Tom Daley με τον συμπαίκτη του Dan Goodfellow με αφορμή το αργυρό μετάλλιο στην συγχρονισμένη κολύμβηση.

Το τρανς μοντέλο Lea T, που έγινε η πρώτη τρανς που πήρε ενεργό ρόλο σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων…

To ότι το Ρίο έγινε η δεύτερη ολυμπιακή πόλη που ίδρυσε το Pride Ηοuse- ένας ασφαλές μέρος για τους LGBTI αθλητές!

Και φυσικά αυτό το φιλί!!!

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!