Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων για τον πρέσβη των ΗΠΑ: “Είναι gay, π@#ανας γιος”

10/08/2016

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, μετά τη φραστική του επίθεση με στόχο τον πρέσβη των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόλντμπεργκ.

Ο Ντουτέρτε χρησιμοποίησε μια τοπική γλώσσα των Τάγκαλογκ, μεγάλης εθνογλωσσικής ομάδας των Φιλιππίνων, για να εξαπολύσει τις ομοφοβικές ύβρεις, που στόχο είχαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά του για τον Πρέσβη των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, σε σχόλια του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση την Παρασκευή.

«Όπως γνωρίζετε, παλεύω με τον πρέσβη του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι. Τον gay πρέσβη του, τον π@#ανας γιο. Με εκνεύρισε αφάνταστα», δήλωσε ο Ντουτέρτε.

Ήρθε σε διένεξη για πρώτη φορά με τον πρέσβη των ΗΠΑ Γκόλντμπεργκ στην προεκλογική του εκστρατεία, αφού δήλωσε πως ήθελε να βιάσει μια  Αυστραλιανή ιεραπόστολο.

Ο Γκόλντμπεργκ και ο Αυστραλιανός πρέσβης άσκησαν σκληρή κριτική σε αυτά τα σχόλια…

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!