Οι 7 “φωτογραφίες προφίλ” που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε στα social media

25/07/2016

Από το Facebook μέχρι το Grindr και από το Instagram μέχρι το Tinder, οι απανταχού “social” χρήστες προσπαθούν να πετύχουν την τέλεια φωτογραφία. Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποια βασικά είδη προφίλ φωτογραφιών που όλοι μας μπορούμε να αναγνωρίσουμε και όλοι μας έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε. Δηλαδή:

1) Η Καθρεπτοσέλφι…

Αλήθεια πόσες ιδέες έχουμε πάρει για μπάνια, κρεβατοκάρες και σαλόνια μέσα από τις φωτογραφίες που έχουν παρθεί μπροστά από έναν καθρέπτη.

2) Η φωτογραφία “ακέφαλος καβαλάρης”

Αυτή την profile pic (όπως λέμε εμείς οι προχωρημένοι) την συναντάμε κυρίως στα social μέσα που προσπαθούν να μας αποκαταστήσουν -τουλάχιστον- σεξουαλικά. Φωτογραφίες -τύπου αμερικέν- ατόμων που ή μας κρατούν το καλύτερο για το τέλος ή απλά μας επιδεικνύουν το καλύτερο μέρος της προσωπικότητάς τους.

3) Το αφαιρετικό τοπίο

Αρκετοί είναι οι χρήστες που επιλέγουν να επενδύσουν το προφίλ τους με ένα βουνό, μια παραλία ή ένα ηλιοβασίλεμα. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί, οι ρομαντικοί της υπόθεσης, που θεωρούν ότι η ομορφιά βρίσκεται εκεί έξω και πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά ναρκισσιστικό να βάλεις την μουράκλα σου, όταν υπάρχει το ηλιοβασίλεμα στην Οία.

4) Η φωτογραφία smoothie

Ξέρεις για τι μιλάμε. Για εκείνο το εργαλείο που σε βοηθάει να εξαφανίσεις κάθε όψη φλοιού πορτοκαλιού, λεμονιού κλπ και να εμφανιστείς με ύφος αγάλματος που μόλις έκανε και μπότοξ…

5) Η – ψαξε και βρες ποιος είμαι – φωτογραφία

Από εκείνες τις περιπτώσεις που η φωτογραφία αποτελείται από τόσα πρόσωπα, όσα και τα παιδιά του Πειραιά. Μάντεψε και βρες και ίσως το πετύχεις…

6) H duck face φωτογραφία

Αλήθεια, έχετε δει καμία πάπια να κάνει έτσι; Κάτι θα ξέρουν!

7) Η -καθόλου επιτηδευμένη- φωτογραφία που έβγαλα τυχαία ένα πρωί…

Ξέρεις απ΄αυτές τις αυθόρμητες που για να τις βγάλουμε χρειαζόμαστε έναν επαγγελματία φωτογράφο, έναν στιλίτσα, make up specialist, κομμώτρια, κλπ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!