Στις 9 Ιουλίου το Pride της Βαρκελώνης

01/07/2016

Στις 9 Ιουλίου το Pride Barcelona θα διεξαχθεί σε νέα και μεγαλύτερη διαδρομή. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το transexuality. Στην Καταλονία, την Ισπανία και τον υπόλοιπο κόσμο, συνεχίζει να είναι αίτιο κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού και έτσι το 9ο Pride της Βαρκελώνης αναζητά να δώσει φωνή σε όλες αυτές τις γυναίκες και τους άντρες, ώστε να εκφραστούν χωρίς φόβο.

Το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου, Διεθνής LGBT Pride Day ενώ στις 8 και 9 Ιουλίου θα λάβουν χώρα οι κύριες δραστηριότητες του φεστιβάλ. Επειδή εκείνες τις ημέρες το Pride συμπίπτει με το Grec Festival, το “χωριό” του Pride και οι δραστηριότητές του θα μεταφερθούν στο Moll de la Fusta της Βαρκελώνης.

1

Και η διαδρομή του Pride αλλάζει επίσης: Θα ξεκινήσει από την placa d’espanta, οδεύοντας μέσω της Avingudna del Paral.el για να καταλήξει μέσω της Portal de la Pau, Passeig de Colom, Pas de Sota Muralla στην Moll de la Fusta.

H μουσική θα ξεκινήσει να παίζει από τις 4 το απόγευμα, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Το Pride Barcelona αποτελεί ένα από τα βασικότερα τουριστικά γεγονότα της LGBT κοινότητα. Πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη της, επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο με έσοδα 892 εκατομμυρίων Ευρώ. Φέτος αναμένεται να παρακολουθήσουν την παρέλαση 260,000 άτομα, 20% εκ των οποίων τουρίστες, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 20 εκατομμύρια Ευρώ στην πόλη.




Δες και αυτό!