Συνέντευξη: Pink Martini

27/06/2016

Την Τρίτη 5 Ιουλίου, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής παγκοσμίως πρόκειται να επισκεφθεί -για μια ακόμη φορά- την Ελλάδα για να μας ταξιδέψει με τη φρεσκάδα της μουσικής του. Εξάλλου, πως είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τον καύσωνα του ελληνικού καλοκαιριού χωρίς τους δροσιστικούς Pink Martini; Λίγο πρίν την εμφάνισή τους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Thomas Lauderdale, ιδρυτής του συγκροτήματος, μιλά στο antivirus για το πως η “διαφορετικότητα” αποτελεί τη θεμελιώδη βάση των Pink Martini.

 Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά;

Είναι μεγάλη χαρά για μας να παίζουμε στην Ελλάδα! Το κοινό είναι πάντα πολύ θερμό και ενθουσιώδες, τραγουδάει και χορεύει τα τραγούδια μας και αυτό για μας είναι απόλαυση! Για τις 5 Ιουλίου έχουμε επιμεληθεί ένα set list με όλα τα αγαπημένα σας και αγαπημένα μας τραγούδια για να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη βραδιά.

Thomas Lauderdale
Thomas Lauderdale

Από το 2001 δίνετε συχνά sold out συναυλίες στην Ελλάδα. Μιλήστε μας λίγο για τη σχέση σας με το ελληνικό κοινό.

Πλέον, η Ελλάδα είναι ένα δεύτερο σπίτι για μας. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε εδραιώσει μια πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα, η οποία ενισχύεται με το γεγονός ότι ένα νέο μέλος της ορχήστρας μας, ο Αντώνης, είναι Έλληνας. Αυτό μας κάνει να αγαπάμε ακόμα περισσότερο τη χώρα σας και να αναζητούμε ευκαιρίες να ερχόμαστε συχνά.

Σας έχει επηρεάσει ως συγκρότημα, η ελληνική μουσική παράδοση;

Φυσικά και μας έχει επηρεάσει η ελληνική μουσική. Η ιστορία και η αίσθηση των ελληνικών τραγουδιών τα καθιστά μοναδικά. Αγαπώ ιδιαίτερα τη μελωδικότητα, τη γλώσσα και τις ενορχηστρώσεις τους. Επίσης το αίσθημα να τα τραγουδάς επί σκηνής –ακόμα περισσότερο σε ελληνικό έδαφος- είναι πολύ δυνατό.

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;

Η πρώτη μου συναυλία με τους Pink Martini στη σκηνή του Kennedy Center θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου.

Είστε μία ορχήστρα με μουσικούς από διαφορετικές χώρες και με ποικίλες μουσικές επιρροές. Πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο της διαφορετικότητας στους Pink Martini;

Η διαφορετικότητα είναι η θεμελιώδης βάση των Pink Martini. Στόχος μας ήταν από την αρχή η δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού ποπ ήχου που θα άγγιζε κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς αναφερόμαστε στη μουσική μας ως global pop. Απευθυνόμαστε σε πολλούς ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων με διαφορετικές γλώσσες, έθιμα, παραδόσεις, πολιτισμό. Η ανακάλυψη του καινούριου αποτελεί πηγή έμπνευσης για μας. Αυτό που μας ενώνει ως ορχήστρα, είναι το κοινό υπόβαθρο κλασικής μουσικής, η αγάπη μας για τις μεγάλες μπάντες και τη ρετρό εποχή. Και αυτήν την αίσθηση της μεγάλης πολυπολιτισμικής ορχήστρας θέλουμε να μεταφέρουμε στο κοινό μας.

Μπορεί η μουσική να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο; Και με ποιον τρόπο;

Η μουσική είναι πηγή ζωής και χαράς, αρκεί να εμπεριέχει συναίσθημα. Ποτέ δε διαχωρίζει τους ανθρώπους. Το αντίθετο, τους φέρνει πιο κοντά, καθώς δεν έχει πολιτικά όρια, δεν αναγνωρίζει θρησκείες και όλα όσα χωρίζουν τον κόσμο.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στην LGBT κοινότητα;

Θα ήθελα να πω ότι πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για αποδοχή και κατανόηση και στο τέλος η αγάπη θα επικρατήσει.

Ένα σχόλιο για την πρόσφατη ομοφοβική επίθεση στο Ορλάντο;

Είμαστε συντετριμμένοι. Χρέος όλων μας είναι να πολεμάμε τους πολιτικούς που αποκτηνώνουν την κοινότητα και την κοινωνία μας και να καταψηφίζουμε νόμους που επιτρέπουν να έχουν όπλα στα χέρια τους τρελοί που δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Οι άνθρωποι με αγάπη μέσα τους, είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που καθοδηγούνται από το μίσος. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας και να εντείνουμε τις δράσεις και τις προσπάθειές μας. Δυστυχώς σήμερα, όλοι μας, ακόμα παλεύουμε για τα αυτονόητα.

[separator type=”thick”]

PINK MARTINI 2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αθήνα Τρίτη 5 Ιουλίου |

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

Ώρα Έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (τα πρώτα 500): 25 ευρώ*

Καθήμενοι
Προπώληση: 34 ευρώ | Ταμείο: 38 ευρώ

Γενική είσοδος

Προπώληση: 29ευρώ | Ταμείο: 32 ευρώ

Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας:22 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.viva.gr, 11876, Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!