Τα τρανς άτομα θα μπορούν να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό

26/06/2016

Νωρίτερα μέσα στο 2016, ο γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των Η.Π.Α, Ash Carter, είχε δεσμευτεί ότι τα τρανς άτομα θα μπορούν να υπηρετούν κανονικά στον αμερικανικό στρατό. Τώρα, με νέα ανακοίνωση του, ο αμερικανικός στρατός, γνωστοποιεί ότι αυτό θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου του 2016.

Ο Carter δήλωσε με αφορμή αυτή την ιστορική απόφαση:

“Είναι ζήτημα αρχής για εμάς- αυτό που “μετράει” είναι η ικανότητα των ατόμων να προσφέρουν στον στρατό μας. Τα μόνο “εμπόδια” που πρέπει να θέσουμε σε αυτή την αρχή, είναι τα πρακτικά ζητήματα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Κάνουμε πράγματα με προσοχή και αφού σκεφτούμε, είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε στο “σωστό δρόμο”.

Ο γραμματέας όμως, δεν έκανε καμία αναφορά ως προς ποια είναι τα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι την 1η Ιουλίου για να επιτραπεί και επίσημως στα τρανς άτομα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της εκστρατείας των ανθρωπίνων δικαιώματων, Chad Griffin υποστήριξε:

“Επιτέλους χιλιάδες γενναία και πατριωτικά τρανς άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να υπηρετούν το έθνος μας, ανοικτά,με το σεβασμό που τους αξίζει. Αυτή η ιστορική απόφαση, την οποία περιμέναμε εδώ και καιρό όχι μόνο θα διευρύνει, την αναγνώριση των χιλιάδων τρανς ατόμων ως μέλη του στρατού, αλλά επίσης θα ενδυναμώσει το στρατό και το έθνος μας. “Γυρίζοντας τη σελίδα” αυτής της πολιτικής των διακρίσεων, πλέον θα είμαστε σε θέση να προσλαμβάνουμε και να διατηρούμε τους καλύτερους υποψηφίους, αντί να απορρίπτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο και ταλαντούχο τρανς δυναμικό, μόνο και μόνο για το ποιοι είναι.”

 

 




Δες και αυτό!