Αλέξης Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Το σύμφωνο συμβίωσης ήταν μόνο η αρχή

22/06/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Στο σύμφωνο συμβίωσης και στον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

“Η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ελλάδα απαιτεί τομές σε πολύ περισσότερα ζητήματα. Τομές που παρά τις δυσκολίες δε διστάσαμε να περάσουμε. Πρώτον, θεσμοθετήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο οπισθοδρόμησης και ανισότητας για τους Έλληνες πολίτες. Ανοίξαμε έναν νέο κύκλο ισονομίας και αξιοπρέπειας για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Σε αντιδιαστολή με τους, ελάχιστους θα ήθελα να πω, κήρυκες το φόβου και της μισαλλοδοξίας. Πρόκειται για μια δημοκρατική παρακαταθήκη που πιστεύω ότι αλλάζει τις ζωές χιλιάδες ανθρώπων στην πατρίδα μας. Η νομική αναγνώριση της σχέσης των ομόφυλων λύνει πολλά προβλήματα, περιουσιακά, ασφάλισης και φορολογίας. Ωστόσο έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό τον δρόμο θα τον διανύσουμε…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!