Μια τρανς γυναίκα φιλοξενεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του, το γυναικείο περιοδικό Women’s Running.

Στο νέο -Body issue- τεύχος απολαμβάνουμε την τρανς δρομέα και συγγραφέα Amelia Gapin, με το περιοδικό να σημειώνει ότι είναι: «Αφιερωμένο στην LGBT κοινότητα σήμερα και κάθε μέρα».

Η Gapin δήλωσε στο περιοδικό ότι «Το να είναι μια τρανς γυναίκα στο εξώφυλλο ενός περιοδικού αφιερωμένο στις γυναίκες αποδεικνύει ότι άνθρωποι σαν εμένα δεν τραβούν την προσοχή μόνο οπτικά, αλλά γι αυτό που είμαστε».

This is actually the first time I’ve held a physical copy! cc: @womensrunningmagazine #transgender #transathlete #transrunner #trans

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Amelia Gapin (@entirelyamelia) στις

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!