Καλόγριες επιτρέπουν σε τρανς άνδρα να δουλέψει ως δάσκαλος σε καθολικό σχολείο

14/05/2016

Ο Gabriel Bodenheimer ένας δάσκαλος στο καθολικό Mercy High School του San Francisco έκανε coming out ως τρανς, με τον φόβο ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, η πρόεδρος (Laura Reicks) του τάγματος “Αδερφές του Ελέους” δήλωσε ότι υποστηρίζει απόλυτα τον Gabriel, ως δάσκαλο στο σχολείο που διευθύνει το τάγμα. Συγκρεκριμένα δήλωσε:

“Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το πήραμε πολύ σοβαρά. Αισθανόμαστε έτσι εξαιτίας των αρχών μας, η επιλογή ήταν αυτή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν εύκολο.”

Οι αρχές του τάγματος, όπως τονίζει η Reicks, περιλαμβάνουν την υποστήριξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που βασίζεται στη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Ο Bodenheimer σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, δήλωσε: “Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να μιλήσω και να κατονομάσω τον εαυτό μου και να μην σιωπήσω. Η αντίδραση που έλαβα είναι εξαιρετικά θετική“.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!