Αν αυτή ήταν η κόρη σου, θα ήθελες να χρησιμοποιεί τις αντρικές τουαλέτες;

28/04/2016

Η φωτογράφος Meg Bitton κάνει μια εύστοχη παρέμβαση ως απάντηση στην αμφιλεγόμενη νομοθεσία στη Βόρεια Καρολίνα που αναγκάζει τα μέλη της τρανς κοινότητας να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο που είναι γραμμένο στα πιστοποιητικά γέννησης τους.

Σε μόλις μια μέρα, η θέση της φωτογράφου έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και μοιράζεται μέσω social media ως ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην τρανσφοβία και την καταπάτηση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων αυτών. Φυσικά και υπήρξαν αρκετά αρνητικά και προσβλητικά σχόλια κάτω από τη φωτογραφία, αλλά η μητέρα του κοριτσιού και η φωτογράφος αποφάσισαν να μην τα διαγράψουν και να αφήσουν να φανεί η ρητορική μίσους.

“Αν αυτή ήταν η κόρη σας, θα νιώθατε άνετα να τη στείλετε στο μπάνιο των ανδρών; Ούτε εγώ!.” έγραψε η φωτογράφος η οποία καλεί τον κόσμο να δείξει κατανόηση απέναντι στους άλλους και να συμπεριφέρονται όπως θα ήθελαν και οι ίδιοι να τους συμπεριφέρονται αν ήταν στη θέση τους.

“Η Corey Maison είναι τρανς. Σύμφωνα με τους νέους νόμους, θα είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί αντρικές τουαλέτες. Εγώ δεν θα ένιωθα άνετα να τη στείλω στις τουαλέτες μαζί με τους άντρες, αν ήταν η κόρη μου.” προσθέτει η φωτογράφος.

Πηγή: www.lifo.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!