Saints & BDSM στο Loukoumi #10

20/04/2016

Αυτή τη φορά, το «Έργο Proxy» φιλοξενεί 2 εκθέσεις μαζί!

«Άγιοι Άνθρωποι». Οι καλλιτέχνες μέσω των έργων τους θα μας δείξουν τι σημαίνει γι’ αυτούς το να είναι κανείς «Άγιος Άνθρωπος». Είναι άτομα κύρους; Είναι άτομα που θεοποιήθηκαν; Είναι ο απλός, καθημερινός άνθρωπος;

“BDSM”. Μια θεματική αφιερωμένη στο BDSM, τα Φετίχ, και τις σεξουαλικές αποκλίσεις.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν ταυτόχρονα στο «Δέντρο», 1ος όροφος, Loukoumi #10 (πλ. Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι).

[separator type=”thick”]

Πληροφορίες

Διάρκεια: 23/04 έως 7/05 (προσοχή: από 28/04 – 3/05 η έκθεση θα είναι κλειστή). 

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 18:00 – 22:00. Σάββατο 07/05: 16:00 – 22:00

Οι εκθέσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό. Ακόμη, στα πλαίσια του # ζήσε μοναδικά @ Λουκούμι, υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής ξενάγησης από τους επιμελητές της έκθεσης.

Τις εκθέσεις, την ημέρα των εγκαινίων, θα πλαισιώνει ένα live performance “Αγία Aphrodite”.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

[separator type=”thick”]

afisa web 2

Ακολουθούν τα βιογραφικά των καλλιτεχνών:

  • Πρόδρομος Εμμανουηλίδης

Ασχολείται με την φωτογραφία και είναι αυτοδίδακτος. Τράβηξε το πρώτο του φιλμ σε ηλικία των δώδεκα ετών και συνεχίζει ακόμα και σήμερα με την αναλογική φωτογραφία. Ειδικεύεται στο γυμνό, στα αυτοπορτραίτα και στις διπλοεκθέσεις.

  • Ηλίας Τσαφαρας:

Ασχολείται με τη γραφιστική. Ασχολείται, επίσης, με το graffiti και συνεργάζεται με μουσικά σχήματα, για τα οποία δημιουργεί υλικό επικοινωνίας.

  • Ιωάννης Αλεξιάδης

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, δουλεύοντας παράλληλα ως curator/ assistant art director. Μιλάει μέσω των έργων του κυρίως για αντιθέσεις και νοσταλγία. Δεν τον απασχολεί το μέσο της Τέχνης, αλλά το θέμα.

  • Ιωάννης Δαφνής

Ασχολείται με τη φωτογραφία,τη ζωγραφική και τη βιντεοτέχνη. Τον γοητεύει η δυνατότητα που σου προσφέρει η κάμερα να μεταμορφώσεις αυτό που βλέπεις σε αυτό που θέλεις να δηλώσεις. Πηγή έμπνευσης για την τέχνη του υπήρξαν πάντα αρχέγονα ερωτήματα του ανθρώπου για το σεξ, την κυριαρχία και το μυστήριο του θανάτου.

  • Δάφνη Μοναστηριώτη

Ειδικεύτηκε στον τομέα της γλυπτικής με τον Κώστα Μπασάνο. Η δουλειά της περιγράφει μια άλλη πραγματικότητα και την επιρροή της. Μελετά το αντίκτυπο που έχει πάνω της η βιομηχανοποίηση-τυποποίηση και πως η εξέλιξή της μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αποδόμηση.

  • Ζακ Σιμχά

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τα εικαστικά και το σινεμά, με στόχο την ένταξη του στο τμήμα κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικά δρώμενα, και το Tunnel of oppression, πολυμορφικό performance περι της κοινωνικής βίας. Ετοιμάζει την 2η πειραματική μικρού μήκους ταινία του, το “TOOTH”.

Συμμετέχουν επίσης:

  • Ιωάννης Παπαδόπουλος
  • Εβίτα Ντ.

[separator type=”thick”]

Λίγα λόγια για το «Έργο Proxy»

Το project αυτό περιλαμβάνει 10 εκθέσεις έργων τέχνης, όπως καμβά, φωτογραφικά στιγμιότυπα, κολάζ, κόμικ και γλυπτά! Διάρκεια: 5 μήνες (Φεβρουάριος – Ιούνιος). Συμμετέχουν πάνω από 80 καλλιτέχνες και πάνω από 100 έργα, που έχουν σκοπό να μας δείξουν τη δική τους ματιά της και καταπιάνονται με κοινωνικά και καθημερινά ζητήματα.

Ακολουθούν οι θεματικές που ολοκληρώθηκαν, καθώς και αυτές που έρχονται:

Ολοκληρώθηκαν: 

«Ευτυχισμένο Εγώ/ Happy Me». Μια θεματική περί της αυτάρεσκης αναζήτησης και αποδοχής του εαυτού.

«Οπτική/ Perspective». Αντιλήψεις περί κανονικότητας, προτύπων και κυρίαρχων αντιλήψεων στην Ελλάδα του σήμερα.

«Μαύρος Σκύλος». Μια θεματική που ρίχνει φως στο ζήτημα της κατάθλιψης.

«Seasonistas». Αποκλειστικά φωτογραφική έκθεση για τις 4 εποχές.

Τρέχουσες θεματικές:

«Άγιοι Άνθρωποι». Στιγμιότυπα καθημερινών ανθρώπων.

«BDSM». Έκθεση για το Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS), Sadism and Masochism (SM).

Επόμενες θεματικές:

«Παραμύθια». Ματιές φαντασίας και ονείρων.

«IDAHOBIT». Μια θεματική αφιερωμένη στην ημέρα κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας και αμφιφυλοφοβίας.

«Λόγος και Εξουσία». Ένας διάλογος μέσω της τέχνης για το πώς οι λέξεις έχουν δύναμη, εξουσία, βία, αντίσταση και πως επιδρούν στην καθημερινότητά μας.

Και… μια θεματική έκπληξη!

Ένα Project του Loukoumi #10 (πλ. Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι)

Χώρος: «Δέντρο», 1ος όροφος.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!