Συνέντευξη: Kovacs

04/04/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Τρεις στάσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Kovacs στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Ολλανδή σταρ της σόουλ θα επισκεφθεί την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, δίνοντας την ευκαιρία στους θαυμαστές της να απολαύσουν τη σκοτεινή φωνή της.

Την τελευταία φορά που την συναντήσαμε ήταν πέρυσι στην συναυλία του Robbie Williams, όταν είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να ζεστάνει το κοινό. Αν και δεν δυσκολεύτηκε πολύ να το καταφέρει, υπήρχε κάτι που δεν κολλούσε στην όλη ιστορία. Η 26χρονη Kovacs ήθελε και έπρεπε να αναπνεύσει μουσικά περισσότερο.

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Το ελληνικό κοινό είναι πάντα πολύ ζεστό και με κάνει να αισθάνομαι τόσο καλοδεχούμενη”, μας σχολιάζει η ίδια με αφορμή την επίσκεψή της.

Την αγαπήσαμε μέσα από το τραγούδι της “My Love”, αν και ουσιαστικά την ανακαλύψαμε μουσικά μέσα από τον ολοκληρωμένο της δίσκο “Shades of Black” (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015). Ένας δυνατός και σκοτεινός σόουλ δίσκος, με ατμοσφαιρικές ενορχηστρώσεις. “Εκείνη την εποχή ήμουν σε μεγάλη ένταση και η ίδια, μιας και συνέβαιναν πολλές αλλαγές στη ζωή μου. Έκανα τον δίσκο ελαφρώς σκοτεινό και γι΄αυτό επέλεξα να του δώσω αυτόν τον τίτλο”.

Πέρα όμως από τον ήχο, η δυνατή βαθιά φωνή της είναι ίσως το μεγαλύτερο αβαντάζ της. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που – λόγω της ιδιαίτερης χροιάς- κάνουν λόγο για την νέα Εϊμι Γουάινχαουζ. Τίτλο που η ίδια δεν αποδέχεται. “Πάντα προσπαθώ να κάνω κάτι δικό μου. Να δώσω το προσωπικό μου στίγμα!”

Ανέκαθεν η Kovacs είχε πάθος με τη μουσική. Τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα των σχολικών της χρόνων καθώς και οι συμμετοχές της σε διάφορα τάλεντ σόου, το αποδεικνύουν. Σημαντική στιγμή για την ίδια ήταν όταν, τελειώνοντας το λύκειο, έπιασε δουλειά σαν σερβιτόρα, σε έναν χώρο που φιλοξενούσε και open mic βραδιές, και άρχισε να τραγουδά. Το κοινό ενθουσιάστηκε και, μια μέρα, κάποιος τη συμβούλεψε να περάσει από audition στο Rock City Institute, μουσικό κολέγιο στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Πήγε, ερμήνευσε δύο τραγούδια, και τη δέχτηκαν αμέσως. Αλλά ακόμα και τότε τα πράγματα δεν ήταν πολύ εύκολα, μιας όπως δηλώνει και η φωνή της προκάλεσε αρκετά προβλήματα. “Κάποιοι από τους καθηγητές φωνητικής δεν ήξεραν τι να με κάνουν. Κάποια στιγμή, μάλιστα, μου είπαν να τα παρατήσω και να ασχοληθώ με κάτι άλλο! Μου έλεγαν ότι χρησιμοποιώ τη φωνή μου με λάθος τρόπο. Μα αυτή είμαι εγώ! Δεν μπορώ να τραγουδήσω με κανέναν άλλο τρόπο.”

Από τη σχολή αποφοίτησε το 2013, ενώ το 2014 συνεργάζεται με τον διάσημο μουσικό παραγωγό Οσκαρ Χόλεμαν στο περίφημο πρώτο EP. Ο Χόλεμαν μάλιστα, σχολιάζοντας τη γνωριμία του με την Kovacs (γνωρίστηκαν μέσω Facebook), είχε δηλώσει παλιότερα: “Κανονικά, ποτέ δεν ακούω αυτά τα links, που μου στέλνουν. Εκείνη την ώρα, όμως, δεν είχα κάτι να κάνω και βαριόμουν και λίγο. Από τις πρώτες νότες, από τις πρώτες λέξεις, με “γράπωσε”, μαγνητίστηκα! Ήταν καταπληκτικό. Την ίδια στιγμή, την κάλεσα και τη ρώτησα ποιος τραγουδάει. “Εγώ είμαι”, μου είπε. Όταν τη γνώρισα, με ξάφνιασε με την εμφάνισή της, γιατί δεν είναι αυτό που περιμένεις. Η φωνή της είναι “μαύρη”, αλλά, μπροστά μου, στεκόταν ένα λευκό κορίτσι με ξυρισμένο κεφάλι! Με κατέπληξε και με ιντριγκάρισε τόσο πολύ, που ξεκινήσαμε αμέσως να δουλεύουμε μαζί”. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Έχοντας στο μυαλό μας αρκετές τραγουδίστριες που έχουν δηλώσει ότι είναι δυσκολότερο για μια γυναίκα να κάνει καριέρα στον χώρο αυτό, ρωτάμε την ίδια αν συνάντησε εμπόδια, ως γυναίκα.’ “Δεν ήταν δύσκολο, υπ΄αυτή την άποψη. Αν και παραδέχομαι ότι κάποιοι αντιδρούν διαφορετικά στις γυναίκες, απ΄ότι στους άνδρες”.

Για την Κοvacs η διαφορετικότητα, ανέκαθεν αποτελούσε κάτι απαραίτητο. Στέλνει μάλιστα το δικό της μήνυμα σ’ολα εκείνα τ άτομα που υφίστανται διακρίσεις στη χώρα μας, εξ’ αιτίας αυτής της διαφορετικότητας. “Να είστε πάντα ο εαυτός σας!!”

Το σήμερα βρίσκει την Κοvacs σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης αλλά και σε μια δημιουργική περίοδο, καθώς όπως μας εκμυστηρεύεται και η ίδια ετοιμάζει τον νέο της δίσκο. “Αυτή την περίοδο γράφω τα τραγούδια μου για τον επόμενο δίσκο. Η ζωή μου και συγκεκριμένα οι εμπειρίες μου αποτελούν την πηγή έμπνευσής μου”. Όσο για τα μυστικά που μπορεί να έχει και που ενδεχομένως θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας, απαντά: “Δεν έχω και τόσο μυστικά, μην νομίζεις!”. 

[separator type=”thick”]

Εμφανίσεις

7/4: Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη)

8/4: Lab Art (Βόλος)

9 & 10: Πειραιώς Academy 117 (Αθήνα)

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!