Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών για την κάλυψη των αναγκών του ΚΥΑΔΑ

22/03/2016

Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών για την κάλυψη των αναγκών του ΚΥΑΔΑ διοργανώνουν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΕΟΣ Α.Ε., τη διαδικτυακή κοινότητα «Στηρίζουμε το ΑΥΡΙΟ μας»,το Καφέ-Εστιατόριο «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΚΑΤΗ», το Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής «ΕΛ.ΙΝ.Α.ΑΣ», διοργανώνουν συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών για την κάλυψη των αναγκών του ΚΥΑΔΑ.

Η συλλογή θα γίνει στο Μεταξουργείο, στην πλατεία Αυδή-Δουρούτη, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα είδη που μπορούν να προσφερθούν είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ντοματοχυμούς, όσπρια, λάδι, καφέ, ρύζι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες κ.λπ.) καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, χαρτί υγείας κλπ.)

Λίγα λόγια για το ΚΥΑΔΑ

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) είναι ένα δημοτικό ίδρυμα που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, στον αποκλεισμό και στην κοινωνική απομόνωση. Πρόκειται για ένα φορέα που έχει αναλάβει έναν εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό ρόλο καθώς υποδέχεται πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης υποστηρίζοντάς τους ψυχοκοινωνικά αλλά και υλικά με την παροχή βοήθειας ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική τους επανένταξη.

Μερικά από τα βασικά του προγράμματα είναι τα εξής:

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης στο οποίο παρέχονται καθημερινά όλο το χρόνο περίπου 1.400 μερίδες φαγητού σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

Στέγαση – Ξενώνες στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν 180 άτομα.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών όπου, αποκλειστικά και μόνο χάρη στις δωρεές πολιτών, εταιρειών και άλλων φορέων, διατίθενται καθημερινά τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε περίπου 9000 οικογένειες εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές, με παιδιά.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!