Οι “Years & Years” κυκλοφόρησαν ένα απ’ τα πιο σημαντικά queer βίντεο κλιπ των τελευταίων χρόνων

04/03/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Οι Years & Years κυκλοφόρησαν το βίντεο για το νέο τους ρεμίξ με τίτλο “Desire”. Το νέο αυτό βίντεο κλιπ, στο οποίο συμμετέχει και η τραγουδίστρια Tove Lo, είναι δυνατό, σέξι και πρόκειται για μια γιορτή του gay έρωτα και της queer κουλτούρας.

Ο -lead- τραγουδιστής Olly Alexander, που συνεχίζει να εδραιώνεται ως ο πιο περιζήτητος gay ποπ σταρ, συνόδευσε το βίντεο με μια δήλωση στην οποία επαναλαμβάνει το πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις τις πολλές διαφορετικές εκδοχές της LGBTQI κοινότητας στην οθόνη.

“Περίμενα να κάνω ένα βίντεο με κάποια μέλη της queer οικογένειάς μου εδώ και καιρό και στο ‘Desire’ αισθάνθηκα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Αγαπώ την ποπ (προφανώς) οπότε, γιατί στο 2016 ένα ποπ βίντεο που συμμετέχουν άτομα που εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους και δεν είναι cis-gendered ή ετεροφυλόφιλοι, είναι κάτι αφύσικο ή ριζοσπαστικό;

Λοιπόν για πολλά άτομα δεν είναι. Ζουν και σκέφτονται έξω από το κοινωνικό δίπολο που οι περισσότεροι από εμάς, όπως και εγώ, έχουν συνηθίσει να ζουν! Δεν θα έπρεπε, αλλά ζουν!

Είμαι ένας ανοιχτά gay τραγουδιστής, σε μια μπάντα που λέγεται Years & Years. Φτιάχνουμε ποπ μουσική. Δεν είμαστε μόνο ο queer lead τραγουδιστής και δεν είμαι ο μόνος gay τραγουδιστής που υπάρχει, αλλά όπως λέγεται δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί από εμάς και σ’ αυτούς τους καιρούς δέχθηκα πραγματική πίεση να κρύψω ή να περιορίσω τη σεξουαλικότητά μου.

Κάποια απ΄αυτή την πίεση ήρθε απ’ τον εαυτό μου και απ’ τις δικές μου εσωτερικές διαμάχες και κάποια απ’ αυτή, απ’ τον έξω κόσμο.

Πολύ συχνά παρατηρώ την ακόλουθη συμπεριφορά: Δε μας νοιάζει αν είσαι gay, απλά μην είσαι τόσο gay ή είναι κάπως, είναι περίεργο. Μη μας το τρίβεις στα μούτρα, κλπ. Λοιπόν αν αυτό “το τρίβω στα μούτρα σας” αναφέρεται στον τρόπο που αρκετοί straight ποπ σταρς αρχίζουν να διεκδικούν τη σεξουαλικότητά τους , τότε θα είμαι καταδικασμένος αν δεν το κάνω.

Οπότε ναι, τα gay άτομα κάνουν σεξ και δεν είναι μόνο τα gay άτομα. Όλα τα είδη των ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι μη straight άνθρωποι, υπάρχουν εκεί έξω, κάνοντας σεξ!

Τι περιμένουμε από την ποπ μουσική; Από τους ποπ αστέρες; Τι περιμένουνε από αυτούς που είναι gay; Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά για μια επιτέλους φορά δε θέλω να δω μια στενή εκπροσώπηση του φύλου και της ταυτότητας στις οθόνες μας ή στη μουσική μας; Θέλω διαφορετικότητα.

Δεν πρέπει να αισθανόμαστε φοβισμένοι με το να βάζουμε τις σεξουαλικότητες και τις ταυτότητες σε όλη τους την όμορφη, πολυεπίπεδη και πολύχρωμη δόξα.

Θέλω να είμαι περήφανος. Περήφανος να το τρίβω στα μούτρα των ανθρώπων, αν το θέλω.

Olly, πολύ απλά, σας αγαπάμε!”

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!