Νόμο για την ποινικοποίηση του σχολικού εκφοβισμού εξετάζει ο Παρασκευόπουλος

04/03/2016
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Απ’ όσο γνωρίζω από συζητήσεις με τον εξαιρετικό συνάδελφο και νυν υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο -ασχέτως κόμματος- ο οποίος είναι διαμάντι σαν συνάδελφος, νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιο νόμο, όπου να ποινικοποιείται το bullying και επίσης θα έχει και διοικητική και ποινική ευθύνη αυτός ο δημόσιος λειτουργός, ενώπιον του οποίου θα εξασκείται το bullying…

Τα παραπάνω επεσήμανε, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Καθημερινά”, με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη ο Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, από διεθνείς έρευνες φαίνεται ότι μόνο το 4% των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει υπέρ του θύματος, όταν εξασκείται το bullying μπροστά του και οι υπόλοιποι το παρακολουθούν. Επίσης, επισήμανε ότι το 71% των παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν το πιστόλι και σκοτώνουν έχουν υποστεί συστηματικό bullying, έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής. “Είχαν υποστεί bullying, δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η δύναμή τους να είναι το πιστόλι” είπε ο κ. Παυλίδης.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η λέξη σχολικός εκφοβισμός (school bullying) είναι πολύ απαλή για να δώσει το νόημα και χαρακτήρισε το bullying ως μια επαναλαμβανόμενη βία, η οποία δεν έχει αιτία και πάντοτε εξασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!