12 ανοιχτά gay άτομα που κέρδισαν Όσκαρ

01/03/2016

Αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του Sam Smith στα Όσκαρ, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο πρώτος ανοιχτά gay που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο.

Εμείς αποφασίσαμε να σκαλίσουμε το θησαυροφυλάκιο της Ακαδημίας και να δούμε ποιος άλλος έχει κερδίσει βραβείο, ως ανοιχτά gay.

1. Elton John

Ο Σερ Elton συνεργάστηκε μαζί με τον Tim Rice (1994) για την παραγωγή του τραγουδιού “Can you feel the love Tonight?” για το animation της Disney “The Lion King”

Στην ομιλία του αφιέρωσε το βραβείο στη γιαγιά του, η οποία απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα και είπε: “Αυτή είναι μια απίστευτη τιμή για μένα”.

2. Dustin Lance Black

Το άλλο μισό του Tom Daley πήρε το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου το 2009 για το «Milk».

3. Alan Ball

Ο δημιουργός του «Six Feet Under» και «True Blood», πήρε επίσης το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου το 2000.

Η ταινία του, «American Beauty», πήρε επίσης και για άλλα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας.

4. George Cukor

Κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, το 1964 για την “My Fair Lady”, Ο ίδιος, ήταν ανοιχτά γκέι.

5. Howard Ashman

Ως στιχουργός, πήρε δύο βραβεία για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι με τη Disney. Το 1989 κέρδισε για το τραγούδι “Under the Sea” για το “The Little Mermaid”, ενώ στην συνέχεια το τραγούδι για το “Beauty and the Beast”.

6. Melissa Etheridge

Μία ακόμη νικήτρια για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, η Melissa Etheridge, κέρδισε το 2006 για το “I Need to Wake Up”. Η ίδια έκανε coming out το 1993.

7. Bill Condon

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του “Gods and Monsters, κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο το 1998.

8. Sir John Gielgud

Κέρδισε το βραβείο για το ρόλο του στο “Arthur” το 1981, με συνυποψήφιους μεγάλα ονόματα όπως αυτό το Τζακ Νίκολσον και ο Ίαν Χολμ.

9. Jodie Foster

Παρόλο που δεν είχε κάνει coming out, όταν κέρδισε το Όσκαρ για το “The Accused” (1988) και το “Silence of the Lambs” (1991), η Τζόντι Φόστερ έκτοτε έγινε ένα από τα πιο γνωστές ΛΟΑΤ προσωπικότητες στο Χόλιγουντ.

10. John Schlesinger

Το 1989, το Όσκαρ σκηνοθεσίας πήγε στο John Schlesinger για το «Midnight Cowboy».

11. Joel Grey

Ο Joel Grey μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, σε μια συνέντευξη με το περιοδικό People το 2015. “Δεν μου αρέσουν ετικέτες», είχε πει. “Αλλά αν πρέπει να βάλετε μια ετικέτα σε αυτό, είμαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας.” Κέρδισε το Βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τη συμμετοχή του στο «Cabaret» το 1972.

12. Stephen Sondheim

https://youtu.be/twgwLfeR410

Ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός κέρδισε ένα Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι το 1990, για το “Sooner or Later I Always Get My Man”. “Δεν ήταν ποτέ εύκολο να είσαι gay”. είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 1998.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!