Πήγαμε και είδαμε: ‘Ο Καναπές’ στο Θέατρο 104

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Η γενιά του καναπέ, η γενιά της αδιαφορίας και της ευκολίας, η γενιά που εξαρτάται από κάτι, η γενιά που δεν έχει λόγο στο σήμερα παρουσιάζεται σε μια ροκ δημιουργία της Feli Moschos.

Το έργο πραγματεύεται την απόγνωση ενός στρέιτ ζευγαριού με την ανάμιξη ενός γκέι φίλου, το αποτέλεσμα της χρήσης ουσιών στη ζωή του νέου Έλληνα και την ευκολία του “καναπέ” που μας οδήγησε στην πραγματικότητα ως ολόκληρο Έθνος να μην θέλουμε να πάρουμε πλέον την κρίση στα χέρια μας.

Ωστόσο εγώ είδα πολλά περισσότερα μέσα από αυτή την παράσταση, ίσως επειδή μίλησε βιωματικά μέσα μου. Πέρα από το γενικότερο πρόβλημα της νεολαίας που δεν έχει την παιδεία αλλά και την όρεξη να αντιδράσει στο πως μας έχουν οδηγήσει να ζούμε, είδα πόσο ανούσια έχει καταλήξει η έννοια “σχέση”, πόσο στερεότυπη παραμένει η διαφοροποίηση της στρέιτ με την γκέι νοοτροπία στην κοινωνία μας, ακόμα και ανάμεσα στα αντίστοιχα γρκουπ ανθρώπων.

Πέρα από τη σημερινή κατάντια της χρήσης ουσιών, ο παραλληλισμός με άλλες εξαρτήσεις όπως το διαδίκτυο, το κινητό τηλέφωνο, το σεξ θα μπορούσαν να είναι έννοιες που θέλει να υπονοήσει η σκηνοθέτις. Ωστόσο η μάστιγα των ναρκωτικών δεν είναι κάτι που πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους αλλά και η αναφορά στον HIV μας κάνει να προβληματιστούμε για το πως αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας αλλά ειδικότερα τους συντρόφους μας ενώ παράλληλα δεν στοχοποιεί τους γκέι για την μάστιγα, ενα στερότυπο που έχει στιγματίσει την LGBT κοινότητα.

Φυσικά και το θέμα της μονογαμίας, της ευκολίας που μπορεί να προσφέρει σε μια πρόσκαιρη ευτυχία το χρήμα, με οδηγούν στο εξής συμπέρασμα.

Αυτή η παράσταση απεικονίζει την κατάντια όλων μας όσον αφορά το πως εντασσόμαστε, λειτουργούμε και αντιδρούμε στο κοινωνικό περιβάλλον. Και δυστυχώς παρότι παραμένουμε καλοκάγαθα όντα με την αγάπη να είναι το απόλυτο ζητούμενο, δεν έχουμε τα κότσια αλλά και τα κίνητρα, την παιδεία αλλά και τα ερίσματα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

ΦΩΤΟ: ΕΛΕΟΝΏΡΑ ΛΥΤΡΑ
ΦΩΤΟ: ΕΛΕΟΝΏΡΑ ΛΥΤΡΑ

The Right Bullets – Ο Καναπές (Μιούζικαλ)

Κάθε Κυριακή από 31/1 στις 18:30 στο Θέατρο 104: (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, πλησίον μετρό Κεραμεικός). Είσοδος: € 12 κανονικό, € 9 φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Feli Moschos, Σκηνικά – Επιμέλεια Κοστουμιών: Αλεξάνδρα Μπαρή, Βοηθός Σκηνοθέτη – Επιμέλεια Κίνησης: Άκης Σιδέρης, Ήχος: Ντίνος Καπόλης, Χειρισμός Φώτων: Χρήστος Τσαμπάς, Παραγωγή: The Right Bullets

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Παίζουν: Βασίλης Φρατζανάς, Μαρία Τζιβάνη και ο Νώντας Μιχαλόπουλος, Συμμετέχει live band: Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρα, Φώτης Τσάβαλος (αναπληρωτής) – κιθάρα, Γιώργος Κωνσταντίνου – ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Χριστοδούλου – ντραμς, Feli Moschos (φιλική συμμετοχή) – φωνή

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!