Κύπρος: Υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού εξετάζει η αστυνομία

09/02/2016

Άγριο ξυλοδαρμό από έξι πρόσωπα δέχτηκε νεαρός gay  στη Λευκωσία τα ξημερώματα της Κυριακής. Αιμόφυρτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στις πρώτες βοήθειες όπου πείστηκε, παρά τον αρχικό δισταγμό του, να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία.

Η αστυνομία, θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση και εξετάζει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν στην αναγνώριση και σύλληψη των δραστών. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μετά από έξοδο, ο ομοφυλόφιλος μετέβη με παρέα σε αρτοποιείο στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.

Εκεί σύμφωνα με  πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται από την αστυνομία, δύο 23χρονοι αφού συνομίλησαν μαζί του, συμφώνησαν να βρεθούν για σεξ σε άλλο, απόμερο χώρο της Λευκωσίας κοντά στα τείχη. Όταν μετέβη όμως το θύμα στον χώρο που του είχαν υποδείξει οι δύο 23χρονοι, τον ανέμεναν άλλα τέσσερα πρόσωπα, σύνολο έξι,  με αποτέλεσμα να υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία το θύμα,   χτυπήθηκε βάναυσα σε διάφορα μέρη του σώματός του και από τα έξι πρόσωπα. Μετά από αρκετή ώρα άγριου ξυλοδαρμού κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στο αρτοποιείο, για να γλιτώσει αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε φωτισμός και κόσμος, παρά το προχωρημένο της ώρας.

Αιμόφυρτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στις πρώτες βοήθειες. Το θύμα ξυλοδαρμού αρχικά δεν ήθελε να κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αλλά τελικά πείστηκε να δώσει κατάθεση, ζητώντας να παρουσιαστούν ως τεκμήρια τα βίντεο που έχουν καταγράψει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του αρτοποιείου στο οποίο συναντήθηκε με τους δύο 23χρονους αλλά και άλλα κλειστά κυκλώματα από τη διαδρομή που ακολούθησε για να μεταβεί στον χώρο που του είχε υποδειχθεί κοντά τα τείχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει συλλέξει όλο το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα το οποίο και αξιολογεί, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να προβεί σε συλλήψεις.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα ΛΟΑΤΙ  δέχονται άγριες επιθέσεις και στη συντριπτική πλειοψηφία τους φοβούνται, αρνούνται, ή διστάζουν να προβούν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Αυτή τη φορά, η συγκεκριμένη καταγγελία, λύνει τα χέρια της αστυνομίας, η οποία,  μπορεί να προχωρήσει στη διερεύνηση του αδικήματος το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρό.

με πληροφορίες από sigmalive.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!