Στα χέρια των Κινέζων το Grindr

19/01/2016

Το 60% του Grindr (έναντι 93 εκατ. δολ.) απέκτησε η κινεζική Beijing Kunlun Tech, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στισ ΗΠΑ.

Ο Joel Simkhai, CEO και ιδρυτής του Grindr, ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση είναι μια δυνατή ψήφος εμπιστοσύνης στο όραμα διασύνδεσης όλων των gay σε όλο το κόσμο και παρότι υπάρχει παγκόσμια παρουσία το Grindr χρειαζόταν νέα κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη».

Το Grindr είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για gay άντρες και έχει τη βάση του στις ΗΠΑ. Έχει δυο εκατομμύρια χρήστες την ημέρα, οι οποίοι ξοδεύουν 54 λεπτά του χρόνου τους μέσα στην εφαρμογή κατά μέσο όρο. Τα έσοδα του το 2014 έφτασαν τα 32 εκατ. δολ., έναντι 25 εκατ. δολ. το 2013.

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!