Το μεγαλύτερο ελληνικό lgbtq κινηματογραφικό φεστιβάλ, το γνωστό σε όλους OUTVIEW παρουσιάζει ελληνικές queer ταινίες στο Βερολίνο!

To πρώτο Ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο (Hellas FilmBox Berlin) είναι γεγονός απο 21-14 Ιανουαρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

To Φεστιβάλ Outview είναι επίσημος προσκεκλημένος τους και θα βρίσκεται την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 21.30 για να παρουσιασει 3 ελληνικές queer ταινίες.

Fuck Freud (Αδάμ Καρυπίδης, 22′, 2012)
Ένα γκέι ζευγάρι, μια γυναίκα που μπαίνει στη ζωή τους, η αποφυγή των συναισθημάτων και η ζήλεια που θα τρυπώσει και θα φέρει αναπάντεχες ανατροπές και αλήθειες.

Νανά (Λάρα Κρίστεν, 40′, 2015)
Το ντοκιμαντέρ Νανά είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που ζει στη Θεσσαλονίκη.

Το ξύλινο κουτί (Παναγιώτης Κουντουράς, 20′, 2015)
Ο Κωνσταντίνος ζει ελεύθερος σε ένα σώμα που επέλεξε. Ο Βασίλης επιστρέφει στο πατρικό του για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ένα ξύλινο κουτί φυλάει το παρελθόν των δύο αδερφών που η μητέρα χώρισε.

“Το 2015 προβλήθηκαν στα πλαίσια του Outview 14 ελληνικές queer ταινίες. Ένας από τους μεγάλους στόχους από τις απαρχές του Outview Film Festival ήταν κι αυτός, δηλ. να βγει η ελληνική queer και lgbt κινηματογραφική σκηνή απο την ντουλάπα της…”

 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!