Γ. Καμίνης: “Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι πλέον νόμος του κράτους”

11/01/2016
φωτό: aftodioikisi.gr

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίος Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος – μεταξύ άλλων- στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε:

“Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι πλέον νόμος του κράτους κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Όχι μόνο γιατί ρυθμίζονται σημαντικά δικαιώματα δύο ενηλίκων που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αλλά και γιατί κλείνει μία μακρά περίοδος που οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν στο κοινωνικό περιθώριο. Άκουσα φωτισμένους ιεράρχες να λένε ότι η Εκκλησία θέλει τους ανθρώπους ελεύθερους στις επιλογές τους. Περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Ουσία της χριστιανικής πίστης είναι η αγάπη και η καταλλαγή. Το είπα αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες: Τις ενστάσεις που έχει η Εκκλησία, όπως εκφράστηκαν επισήμως από την ηγεσία της, εγώ τις κατανοώ.

Όπως επίσης, όσο και αν διαφωνώ και αντιτίθεμαι λόγω του ότι εκφράζει μια αναχρονιστική αντίληψη, θεωρώ καθαρή στάση και την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι την επιλογή κάποιων να απουσιάσουν αδικαιολογήτως από την ψηφοφορία, νομίζοντας ότι έτσι κρατούν και την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο.

Αδικούν με τη στάση τους αυτή την κοινωνία, η οποία αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα πράγματα από όσα αυτοί νομίζουν. Όσον αφορά τον πυρήνα του ερωτήματός σας, η υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα πολύ πιο σύνθετο ζήτημα. Και εδώ βεβαίως μόνο ζημιά κάνουν οι φανατισμοί και οι προκαταλήψεις. Πρέπει να εξετάσουμε με πολλή προσοχή τα συμπεράσματα στις χώρες εκείνες όπου ήδη εφαρμόζεται η υιοθεσία.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!