Ο μητροπολιτης Σεραφείμ επιστρέφει πιο ομοφοβικός από ποτέ

04/01/2016

Συνέντευξη στο “Secret” της εφημερίδας Παραπολιτικά έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ακολουθώντας για μία ακόμη φορά τον δρόμο του μίσους απέναντι στη gay κοινότητα.

«Σύμφωνα με το Αρθρο 21 του Συντάγματός μας, οικογένεια είναι ένας θεσμός που κατατείνει στη μητρότητα. Η μητρότητα δεν μπορεί να γίνει από τη στρέβλωση που μας προσφέρει αυτό το ανόητο νομοθέτημα. Θεμέλιο της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια. Η δημιουργία δήθεν εναλλακτικών μορφών οικογένειας στρεβλώνει την ανθρώπινη φύση. Οι περιπτώσεις που γεννιούνται αρρενοθήλεις είναι πάρα πολύ σπάνιες. Επί 4.000 χρόνια θεωρούνταν κακούργημα η παρά φύσιν ασέλγεια μεταξύ αρρένων, διότι αποδομούσε το ανθρώπινο πρόσωπο. Οταν καταργήθηκε το Αρθρο 347 του Ποινικού Κώδικος, που τιμωρούσε την παρά φύσιν ασέλγεια, έπαψε να υπάρχει στο νομικό μας σύστημα τιμωρία για μια τόσο φρικώδη πράξη. Ετσι, θεσμοθετήθηκε η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας με την κατασκευή του ιδεολογήματος που λέγεται “ομοφυλόφιλο ζευγάρι”. Αυτό είναι ό,τι πιο ανόητο και πιο ευτελές υπάρχει. Δεν έχει καμία σχέση με ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν είναι δικαίωμά σου να στρεβλώνεις αυτό που είσαι. Δυστυχώς, έχει απενοχοποιηθεί η παράχρηση του ανθρώπινου σώματος. Το ανθρώπινο σώμα έχει μια αρμονία, την οποία δεν μπορεί να παραβιάσει ο άνθρωπος χωρίς συνέπειες. Δηλαδή, αν εγώ θέλω να πιω νερό με τη μύτη μου -για να το πω έτσι- θα πνιγώ. Αλλη είναι η οδός για να πιω νερό».

Επανέλαβε μάλιστα τις “επιστημονικές” του τοποθετήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο στοματικός έρωτας προκαλεί καρκίνο, ενώ επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα μίσους ενάντια στο άνθρωπο, που όπως αναφέρει, ενήγαγε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Πρόσφατα είχα επισκεφτεί τη Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος. Εκεί είδα μια μεγάλη έκθεση ιατρικών γνωμοδοτήσεων. Σας πληροφορώ πως έχει αυξηθεί κατά 80% ο καρκίνος του στόματος. Η παράχρηση του στόματος, όπως ξέρετε, είναι πρακτική ομοφυλοφιλίας. Επίσης, αν διαρραγεί η ουροδόχος κύστη, ο άνθρωπος πεθαίνει από σηψαιμία. Το ίδιο αν διαρραγεί το παχύ έντερο. Συνεπώς, η Πολιτεία και οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νομοθέτημα έχουν συνδράμει σε ένα έγκλημα κατά του τόπου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα -και το λέω με πικρία- ότι ο άνθρωπος ο οποίος ενήγαγε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δήθεν παραβίαση της αρχής της ισότητος σήμερα, κατά δήλωσή του, είναι οροθετικός και επιβιώνει με μια χούφτα από κοκτέιλ αντιβιοτικών. Επομένως, αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είναι πρότυπο για τους νέους ανθρώπους και η Εκκλησία δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!