ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ (ΝΕΒΑΔΑ), ΗΠΑ – To Planet Hollywood Resort & Casino στο Las Vegas, Nevada φιλοξένησε τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος 2015, ο οποίος εξελίχθηκε σε ατυχή βραδιά για το FOX και τον παρουσιαστή της καθώς η ανακοίνωση του λάθος αποτελέσματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αρχικά η Μις Κολομβία στέφθηκε κανονικά ως νικήτρια ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο παρουσιαστής ζητώντας συγγνώμες από το κοινό και τις κοπέλες ανακοίνωσε πως τελικά η Μις Φιλιππίνες είναι η οριστική Μις Υφήλιος.

Λίγοι όμως πρόσεξαν την εμφάνιση της Μις Αυστρία, στις 17/12 στην παρουίαση των βραδινών φορεμάτων από τις υποψήφιες. Η Μις Αυστρία, Amina Dagi, εμφανίστηκε στη σκηνή ως άλλη Conchita Wurst προκειμένου να στείλει και αυτή το μήνυμα της νικήτριας της Eurovision για αποδοχή και ανεκτικότητα.

Η ιστορία της Amina, όμως δεν έχει να κάνει με την αποδοχή και την ανεκτικότητα των gay and lesbians αλλά με την καταγωγή της καθώς αναγκάστηκε σε ηλικία 8 ετών μαζί με την οικογένειά της να μεταναστεύσουν από το Νταγκεστάν στην Αυστρία.

Κρατώντας τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με μια κορδέλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, η Amina εμφανίστηκε με φόρεμα της Σουηδής σχεδιάστριας Aviad Arik Herma.

https://www.youtube.com/watch?v=2LoFBrVhEiM