Τεύχος  65

Με το 2015 να φτάνει στο τέλος του, αποφασίσαμε να αποχαιρετήσουμε το έτος αυτό “αλά ελληνικά”, προσκαλώντας την Καίτη Γαρμπή να πάρει το μικρόφωνο και να απαντήσει σε όλα αυτά που οι άλλοι αποφεύγουν να την ρωτήσουν.

Παράλληλα, διευρύνοντας την έννοια της διαφορετικότητας, αναρωτιόμαστε για το τι σημαίνει να είσαι στην Ελλάδα και LGBT και πρόσφυγας/μετανάστης, μέσα από τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων.

Κλείνοντας, σας παρουσιάζουμε μια άκρως αισθησιακή φωτογράφηση, καθώς και σας συστήνουμε το “It Gets Better”, μια παγκόσμια εκστρατεία που ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα.

Α! Κι αφού Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, σας πάμε κι ένα ταξιδάκι μέχρι τη μαγευτική Βιέννη.

Antivirus 65 και καλές γιορτές!

Εditorial #65

Όλα κινούνται. Η ακινησία είναι είτε ψευδαίσθηση είτε ένα ψέμα που ταΐζουμε τους εαυτούς μας. Και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τίποτα παραπάνω από την κατεύθυνση και να προσπαθήσουμε για αυτήν, ο καθένας και καθεμιά με τα μέσα που έχει.

Οι σκέψεις και οι πράξεις μας έχουν δύναμη ακόμη κι αν δεν είμαστε σε θέση να την κατανοούμε πλήρως. Διαμορφώνουν συνεχώς τον ψυχισμό μας και στην περίπτωση που η πρόθεση διοχετευτεί αποτελεσματικά, αλλάζουν τον κόσμο.

Πρόσφατα έφυγε ένας άνθρωπος της κοινότητάς μας. Τα λόγια του συντρόφου του κατάφεραν πολύ απλά και άμεσα να συγκινήσουν και να πείσουν το ευρύ κοινό για διεκδικήσεις που έχουμε χρόνια και θεωρούμε αυτονόητες.

Και το σύμφωνο μάλλον θα ψηφιστεί άμεσα. Και αυτό θα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της κοινότητάς μας. Όχι όμως μοναχά αυτού που ονομάζουμε τώρα κοινότητα. Αλλά κάθε πράξης και πρόθεσης προς την ανθρώπινη εξέλιξη με εφαρμογή στα LGBT δικαιώματα. Και αυτή η πρόθεση μετρά στη χώρα μας δεκαετίες ιστορίας. Και πλέον θα μπορεί να χαρεί για την μεγαλύτερή της επιτυχία.

Εύχομαι σε όλες και όλους μια υπέροχη νέα χρονιά γεμάτη αισιοδοξία.

Ειρήνη, Δύναμη και Χαρά.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος
ΥΓ: Αρκεί μια νίκη για το φως, ακομη κι αν προηγήθηκαν εκατοντάδες ήττες. Η αγάπη πάντα θα κερδίζει.