“Να είστε μαζί με την ACCEPT έξω από τη Βουλή”

24/11/2015
από

Φίλοι και φίλες Μεθαύριο, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, στις 4 το απόγευμα, η Βουλή θα έχει μπροστά της το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Το Σύμφωνο υπήρξε διαχρονικός στόχος της ΛΟΑΤΙ κοινότητας τα τελευταία χρόνια, αφού θεωρούμε ότι αποτελεί το πρώτο βήμα στη διεκδίκηση ισότιμων δικαιωμάτων για την ΛΟΑΙ κοινότητα.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι συλλογικά οι Βουλευτές όλων των κομμάτων θα αρθούν στο ύψος της περίστασης και θα το υπερψηφίσουν, υποστηρίζοντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΛΟΑΤΙ και μη, σύμμαχους και φίλους και όλους όσοι πιστεύουν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ACCEPT ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 16:00, για να στείλουμε το μήνυμα στους βουλευτές ότι η ολόκληρη η κοινωνία, ισότιμο μέρος της οποίας είναι και οι ΛΟΑΤΙ, είμαστε εδώ και τους παρακολουθούμε.

Είμαστε εδώ και τους ενθαρρύνουμε να κάνουν τη σωστή κίνηση:
να σεβαστούν τις ζωές όλων μας, να αφουγκραστούν τις ανάγκες μας,
να συνειδητοποιήσουν ότι ο ρόλος τους δεν είναι η συντήρηση,
αλλά η πρόοδος και η βελτίωση της κοινωνίας.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά της επίτευξης ενός μεγάλου στόχου, και την επιτυχή έναρξη ενός μακροχρόνιου αγώνα που προσβλέπει στην απόλυτη ισότητα όλων των πολιτών της χώρας μας.

Υ.Γ: Τα θετικά νέα που αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε, θα τα γιορτάσουμε την ίδια μέρα (Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015), με πάρτι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΣΤΙΣ 20:00. Ελάτε με τους φίλους σας. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!

acceptCY

Η accept ΛΟΑΤ Κύπρου είναι η μοναδική εγγεγραμμένη ΛΟΑΤΙ οργάνωση στον έφορο σωματείων την Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελείται από ενεργούς εθελοντές. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται και αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνοτικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής προέλευσης, γλώσσας, κατάστασης υγείας, σωματικής κατάστασης ή άλλου γνωρίσματος και διεκδικούμε σταθερά, αλλά δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή, χειραφέτηση και αλληλοϋποστήριξη, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤI κοινότητα.
Η ενέργειες μας επικεντρώνονται:
• Στην προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤΙ προσώπων και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ίδιας της κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής υγείας.
ΛΟΑΤΙ: Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Intersex.
Όραμα μας είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητας του, απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις ιδίως όσο αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό.




Δες και αυτό!