Φορέας του HIV δήλωσε ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν

19/11/2015

Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν ανακοίνωσε ότι είναι φορέας του ιού HIV και ότι έχει καταβάλει ώς και 10 εκατ. δολάρια σε άτομα που τον εκβίαζαν ότι θα αποκαλύψουν την αλήθεια. Ο Τσάρλι Σιν, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Platoon» και «Wall Street», καθώς και στην τηλεοπτική σειρά «Τwo and a Half Men».

«Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι είμαι φορέας του HIV», είπε ο Σιν στην εκπομπή Today του δικτύου ΝΒC. Ο Σιν διευκρίνισε ότι δεν έχει νοσήσει από AIDS και χαρακτήρισε «απίθανο» να έχει μεταδώσει τον ιό. Τις προηγούμενες ημέρες, τα αμερικανικά και βρετανικά ταμπλόιντ ανέφεραν ότι αστέρας του Χόλιγουντ είναι φορέας ΗIV, περιγράφοντας τον Σιν χωρίς να τον κατονομάζουν.

Ο ηθοποιός, γιος του Μάρτιν Σιν, δήλωσε ότι έμαθε ότι είναι φορέας πριν από τέσσερα χρόνια, όταν υπέφερε από φοβερούς πονοκεφάλους και αφύσικα έντονη εφίδρωση.

Στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει πληρώσει «ίσως και 10 εκατομμύρια» για να εξαγοράσει τη σιωπή όσων τον εκβίαζαν. Μια πόρνη, για παράδειγμα, φωτογράφισε τα φάρμακά του και τον εκβίασε ότι θα πουλήσει τη φωτογραφία στον σκανδαλοθηρικό Τύπο.

«Συνεχίζεις να πληρώνεις τέτοιους ανθρώπους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Ματ Λάουερ. «Από σήμερα όχι», απάντησε ο Σιν. Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από HIV, εκ των οποίων πολλοί δεν το γνωρίζουν. Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο θεράπων ιατρός του Σιν, ο οποίος είπε ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα έχουν ελαττώσει τα επίπεδα του ιού στο αίμα του ηθοποιού σε «μη ανιχνεύσιμα επίπεδα». «Δέχομαι την ασθένεια όχι ως κατάρα αλλά ως ευκαιρία να βοηθήσω άλλους και να βελτιώσω τον εαυτό μου», ανέφερε ο Σιν σε γραπτή δήλωση. «Οι ημέρες των πάρτι πέρασαν. Μπροστά μου είναι οι ημέρες της φιλανθρωπίας».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!