Ο διάσημος τραγουδιστής από την Ουαλία, Τοm Jones, παραδέχθηκε πρόσφατα ότι στον παρελθόν “διακατεχόταν” από αρκετή ομοφοβία.

Όταν μάλιστα είχε γνωρίσει τον παραγωγό Joe Meek το 1964, είχε εκνευριστεί επειδή ήταν gay.

Μιλώντας στο “The Big Issue”, δήλωσε: ‘

“‘Ημουν έτοιμος για τις περισσότερες πτυχές της μουσικής βιομηχανίας αλλά όταν γνώρισα τον παραγωγό Joe Meek, είχα εκνευριστεί αρκετά. Επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Σκέφτηκα, κάτσε ένα λεπτό, είναι η σκηνή του Λονδίνου, οι άνθρωποι που τρέχουν τη βρετανική show business. Υπάρχουν αρκετοί ομοφυλόφιλοι εδώ;

Αν ναι, επιστρέφω στο Cardiff.”

Τελικά όμως δέχθηκε να μείνει και να συνεργαστεί με τον Meek, τον κράτησε όμως μακριά από την μπάντα του.

“Του είπα, δεν είσαι σαν κι αυτούς τους queer συναδέρφους σου έτσι; Με ρώτησε τι εννοώ. Ήμουν παρανοϊκός. Αναρωτιόμουν τι έπρεπε να κάνω για να γίνει η παραγωγή.

Μετά συνειδητοποίησα ότι απλά έτυχε ο πρώτος μου παραγαγωγός να είναι ομοφυλόφιλος. Όταν ξεπέρασα αυτό το σοκ, κατάλαβα ότι οι περισσότεροι είναι κανονικοί.

Λοιπόν, δεν έπρεπε να το θέσω έτσι. Οι ομοφυλόφιλοι είναι κανονικοί, δεν είναι ότι δεν είναι νορμάλ. Απλώς είναι αυτό που είναι”

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!