Μας απέρριψαν γιατί δεν απαντήσαμε στο “ποιος θα είναι η μάνα του παιδιού”

22/10/2015

Ο Matthew Broadway-Horner και ο Pradeep De Silva είναι ένα gay ζευγάρι στο Λονδίνο που τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούν να μεγαλώσουν την οικογενειά τους.

Επιθυμούν να τεκνοθετήσουν ένα παιδί ή δύο αδέρφια ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί όμως που μετέχουν της διαδικασίας με στόχο να δώσουν την τελική έγκριση, φαίνεται να απέρριψαν την αίτηση του ζευγαριού για λόγους που ίσως σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το σύστημα τεκνοθεσίας της Βρετανίας είναι κάπως ομοφοβικό.

Τους ρώτησαν για το ποιος θα παίξει τον ρόλο της μητέρας.

Τους είπαν ότι η απόρριψη είχε να κάνει με το ότι δεν υπήρχαν καθόλου παιχνίδια το σπίτι, αν και δεν υπάρχουν ακόμα παιδιά.

Τους ρώτησαν πόσες γυναίκες έχουν στην οικογένεια.

Ανεξάρτητα από το ότι και οι δύο είναι διαφορετικής εθνικότητας, τους είπαν ότι δεν αποδεχόνται το θέμα της εθνικότητας αρκετά.

Μιλώντας σε εφημερίδα ο Μatthew και ο Pradeep δήλωσαν ότι “θα μπορούσαν να προσφέρουν στο παιδί την υπομονή, το πάθος, την αντικειμενικότητα, την καλλιέργεια και τη δόση αυτονομίας ως γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί και να είναι το πρόσωπο που γεννήθηκε να είναι.” Βλέποντας όμως τη διαδικασίας, σκέφτονται να αποσυρθούν και αναζητήσουν άλλες επιλογές.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!