Homo Sexualis: Μια ομάδα για τη σύγχρονη ελληνική σεξουαλικότητα

04/09/2015

10830446_945224292217472_387823859939998294_oΗ Homo Sexualis είναι μια ομάδα που ασχολείται ερευνητικά με τη σύγχρονη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου. Έδωσε τα πρώτα σημεία ζωής στο 2ο Pride Θεσσαλονίκης το 2013 με βασικό της σκοπό την ενημέρωση για θέματα φύλου και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ισότητας μέσα από τη βιωμένη κοινωνική εμπειρία.

1η έρευνα

Η πρώτη έρευνα επιχείρησε να σκιαγραφήσει τις σύγχρονες στάσεις Ελλήνων πολιτών για τη δημόσια έκφραση, τη θεσμική αναγνώριση και την κοινωνική εμπειρία του Ομόφυλου Σεξουαλικού Προσανατολισμού.

Δείτε τα αποτελέσματα

“ΘΕΛΩ – ΝΙΩΘΩ – ΚΑΝΩ”

Στο Pride Θεσσαλονίκης του 2015 ξεκίνησε η νέα έρευνα της Homo Sexualis με τίτλο “ΘΕΛΩ – ΝΙΩΘΩ – ΚΑΝΩ”. Στόχος της είναι η διερεύνηση των αντιλήψεων γύρω από το σεξ και η χαρτογράφηση των σύγχρονων σεξουαλικών πρακτικών. Είναι ακόμα σε εξέλιξη και μπορείτε να συμμετέχετε εδώ!

Οι έρευνες της Homo Sexualis διεξάγονται με συμπλήρωση ερωτηματολογίων κατά την διάρκεια των Pride Θεσσαλονίκης αλλά και διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελιδας της ομάδας στο Facebook.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!