Παγκόσμια πρωταθλήτρια και bodybuilder κάνει coming out ως τρανς

30/07/2015

janae_marie_kroc.0.0Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ bodybuilder, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως Matthew Kroczaleski έκανε coming out ως τρανς ανεβάζοντας στο instagram την παρακάτω φωτογραφία και κείμενο. Το όνομα που έχει επιλέξει είναι Janae Marie Kroc.

Το κείμενο της Janae: “Προφανώς έχουν υπάρξει πολλά κουτσομπολιά, φήμες και ερωτήματα σχετικά με εμένα τις τελευταίες μέρες. Για να τους δώσω ένα τέλος: Ναι, είμαι τρανς/gender fluid.

Αρχικά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το είχα σχεδιάσει να περιμένω μέχρι οι γιοι μου να τελειώσουν το λύκειο πριν να ανοιχτώ δημόσια σχετικά με αυτό. Εφόσον αυτό δεν αποτελεί πια επιλογή, θα το διευθετήσω τώρα.

Ήμουν πολύ ανοιχτή με αυτό για πολλά χρόνια στην οικογένεια, στενούς φίλους και φίλες και στην κοινότητα της άρσης βαρών αλλά καταλαβαίνω πως για πολλούς και πολλές από εσάς αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ. Είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζω σε όλη μου τη ζωή και έχει υπάρξει τρομερά δύσκολο για εμένα. Μάλιστα, με έχει κάνει να σκεφτώ ακόμη και την αυτοκτονία κάποια στιγμή.

Ποτέ δεν το θέλησα ή δεν το ζήτησα αυτό και το πολέμησα όσο περισσότερο μπορούσα για πάρα πολύ καιρό. Έχω φτάσει επιτέλους στο σημείο όπου νιώθω άνετη και περήφανη για αυτό που είμαι, ακόμη και αν πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν.

Έχω λάβει αδιανόητα μεγάλη υποστήριξη και αγάπη τις τελευταίες 24 ώρες από την οικογένεια μου, φίλους, φίλες, θαυμαστές και αγνώστους και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία από εσάς που έχετε έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Πραγματικά σημαίνει περισσότερα για μένα απ’ ότι θα μπορούσα να εκφράσω μέσα από τον γραπτό λόγο.

Θα μοιραστώ την ιστορία μου με περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε μπορείτε να με ακολουθείτε στο instagram @janaemariekroc και το όνομα της σελίδας μου στο Facebook είναι Janae Marie.”

 

Zak Kostopoulos

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι οροθετικός queer ακτιβιστής που δραστηριοποιείται και γράφει κυρίως για θέματα που αφορούν τον HIV και τη σεξουαλικότητα αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.




Δες και αυτό!