Η.Π.Α: Η μυστική (gay) ζωή διάσημων πολιτικών σε βιβλίο

18/04/2015

816720_Kramer1Ένα βιβλίο για τη μυστική ζωή gay πολιτικών των Η.Π.Α, έγραψε ο ακτιβιστής των LGBT δικαιωμάτων και βραβευμένος συγγραφέας Larry Kramer.

Το «The American People: Volume 1: A Search for My Heart» , έχει πάρει σχεδόν 40 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο προκλητικά ιστορικά, ή ψευδο-ιστορικά αναγνώσματα μιας και σε αυτό γίνεται αναφορά για προσωπικότητες προσωπικότητες όπως ο Alexander Hamilton, ο George Washington, ο Αβραάμ Λίνκολν , ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Μαρκ Τουέιν, ο Χέρμαν Μέλβιλ, ο Ρίτσαρντ Νίξον και «ο πιο ισχυρός γκει άνδρας στην Αμερική, ο Έντγκαρ Χούβερ».

Ο Kramer, δηλώνει ότι το βιβλίο αυτό είναι η απάντηση του στην αίσθηση που έχει ότι υπάρχει ένας αποκλεισμός των ομοφυλοφίλων ή της gay ζωής από τα βιβλία της Ιστορίας. “Μπορεί να μοιάζει με φαντασία, αλλά για μένα, δεν είναι,” είπε στους New York Times την περασμένη εβδομάδα . “Οι περισσότερες ιστορίες έχουν γραφτεί από στρέιτ ανθρώπους. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα βιβλίο ιστορίας γραμμένο από ομοφυλόφιλο. Είναι γελοίο να νομίζουμε ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε και εδώ», είπε.

Οι ιστορικοί από την πλευρά τους λένε ότι στο βιβλίο υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την απόδειξη όσων υποστηρίζει ο Κράμερ αλλά εκείνος επιμένει ότι λέει την αλήθεια στο βιβλίο του που πάντως έχει χαρακτηριστεί «μυθιστόρημα» για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Μεταξύ άλλων ο Κράμερ ισχυρίζεται ότι ο John Wilkes Booth δολοφόνησε τον Αβραάμ Λίνκολν, όχι επειδή ήταν δυσαρεστημένος για την ήττα των Νοτίων στον εμφύλιο πόλεμο, αλλά επειδή ο Λίνκολν τον είχε απορρίψει. Για τον Χάμιλτον λέει ότι ήταν τουλάχιστον αμφιφυλόφιλος, αν δεν ήταν εντελώς gay ενώ και για τον Μαρκ Τουέιν υποστηρίζει ότι είχε μια τεράστια gay ζωή.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!