Η αντίδραση ενός πατέρα στο coming out του γιου του: “Θέλω να ξεράσω”

16/03/2015

Tyler_1Ο 15χρονος Tyler από το Βανκούβερ του Καναδά αποφάσισε να μιλήσει στους δικούς του για τη σεξουαλικότητα του.

Πριν από τρεις μήνες, έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook του πατέρα του, αποκαλύπτοντάς του ότι είναι gay.

Αυτό έλαβε ως απάντηση:

“Κατέβασε την ανάρτηση αυτή. Με ντροπιάζεις μπροστά σε όλα τα άτομα που ξέρω. Θέλω να ξεράσω. Οτιδήποτε κι αν κάνεις έχει αντίκτυπο σε εμένα. Οι άνθρωποι θα με κοροϊδέψουν, θα με προσβάλλουν και ίσως καταλήξω να γίνω εγκληματίας. Έχω ανεχτεί αρκετές από αυτές τις αηδίες.

Προσπαθείς να με καταστρέψεις. Αυτό είναι χειρότερο και από το θάνατο.

Σε φροντίζουμε από τότε που ήσουν μωρό. Σε αγαπήσαμε, σε περιποιηθήκαμε όταν ήσουν άρρωστος. Χάσαμε πολλές μέρες και νύχτες όλα αυτά τα 15 χρόνια. Τώρα αυτό είναι που πέρνουμε ως αντάλλαγμα; Ντροπή! Δεν τα έχεις σκεφτεί καθόλου αυτά!

Αν δεν είχες απαρνηθεί τον θεό και τις διδαχές του στη ζωή σου, θα ήσουν αρκετά δυνατός για να κρατηθείς μακριά από το κακό που σε περιβάλλει,

Μείνε μακριά..”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!