Sam Smith: “Έχω πέσει θύμα εκφοβισμού ως παιδί”

09/03/2015

Sam-SmithΤα ομοφοβικά περιστατικά που βίωσε ως παιδί αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο τραγουδιστής Sam Smith.

“Η δυσκολότερη περίοδος ήταν η πρώτη χρονιά στο γυμνάσιο, όταν δεν είχα ακόμη μιλήσει ανοιχτά για εμένα. Ήταν βασικά η άρνηση μου να πω ότι έιμαι gay που με έκανε να υποστώ τον εκφοβισμό.

Κάποιοι τύποι με ρωτούσαν όλη την ώρα. ‘Είσαι Gay;΄Τους έλεγα όχι και αυτό ήταν κάτι που τους ενοχλούσε ακόμη περισσότερο. Ανοίχτηκα στην ηλικία των 11. Αυτό έκλεισε τα στόματα αρκετών”

“Μια παρέα αγοριών από το απέναντι σχολείο φώναζαν βρισιές για εμένα, καθώς περπατούσα από το σχολείο στον σταθμό του τρένου.

Θυμάμαι να με αποκαλούν συνέχεια αδερφή. Ήταν το πιο ταπεινωτικό πράγμα. Όχι τόσο για εμένα. Ήξερα ότι αυτά τα άτομα ήταν ηλίθια, αμόρφωτα πλάσματα.

Ήμουν αναστατωμένος γιατί βρισκόμουν με τους φίλους μου και αναρωτιόμουν αν ντρέπονταν που περπατούσαν με εμένα…”

“Όταν μετακόμισα στο Λονδίνο, κάποιος μου έριξε μια μπουνιά στο λαιμό. Είχε σίγουρα ομοφικό κίνητρο”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!