Γιατί οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στηρίζουν τους gay γάμους

07/03/2015

appleΚάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ένωσαν τις φωνές τους και ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποφανθεί υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών σε όλες τις πολιτείες. Οι εταιρείες αυτές υποστηρίζουν ότι η νομιμοποίηση των γάμων αυτών ουσιαστικά λειτουργεί θετικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι διαφορετικοί νόμοι σε κάθε Πολιτεία, όπου επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται ο γάμος σε άτομα ιδίου φύλου, λειτουργεί αρνητικά για τις εταιρείες και είναι πιο κοστοβόρο να προσελκύσουν και να προσλάβουν καλούς επαγγελματίες. Αρκετοί οι τεχνολογικοί γίγαντες υπογράφουν την επιστολή, αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις ή πολυεθνικές όπως Coca-Cola, Pepsi, Comcast, Levi’s, Nike, United Airlines κλπ.

Το ζήτημα για την ισότητα στο δικαίωμα του γάμου θα συζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο. Αυτή τη στιγμή 36 πολιτείες επιτρέπουν των γάμο μεταξύ γκέι ζευγαριών.

Κάποια από τα πιο γνωστά τεχνολογικά ονόματα που υπογράφουν την επιστολή είναι: Amazon, Apple, AT&T, Cisco, Comcast, Dropbox, eBay, EA, Facebook, Google, Groupon, HP, Intel, Intuit, Microsoft, Orbitz, Pandora, Qualcomm, Twitter, Verizon και Zynga.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!