Tom Luchsinger: “Το να είμαι gay με κάνει τρομερά καλύτερο άτομο”

16/12/2014

tom_luchsingerΟ Αμερικανός αστέρας της κολύμβησης, Tom Luchsinger, αποφάσισε να κάνει coming out μέσα από ένα γράμμα που έστειλε στο OutSports.

“Από τότε που θυμάμαι προσπαθω να καταπιέσω τα συναισθήματα μου μέσα στον αθλητισμό. Προσπάθησα να κρύψω το ποιος ήμουν μέσα από τα μετάλλια και τις επιτυχίες. Πρoσπάθησα να προσευχηθώ ώστε να φύγει η σεξουαλικότητα μου. Προσπάθησα να την ξεπλύνω. Τίποτε δεν έπιασε ποτέ. Μετά από χρόνια άγχους, μίσους και αηδίας για τον εαυτό μου, έπρεπε να αποδεχτώ αυτό που ήμουν. Είμαι ένας υπερήφανος gay άνδρας που ζει τη ζωή του με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί, περιβαλλόμενο από άτομα που τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν.

Για χρόνια η σεξουαλικότητα μου ήταν το στοιχείο που με έκανε να ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Αλλά τώρα, το να είμαι gay είναι το χαρακτηριστικό για το οποίο περηφανεύομαι περισσότερο. Έχω επιτεύγματα που συνδέονται με το όνομά μου που οι περισσότεροι ετερεφυλόφιλοι άνδρες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξεπέρασα τον φόβο ότι θα νιώσω την απόρριψη από τα άτομα που αγαπώ περισσότερο. Η φιλίες μου έγιναν πιο ισχυρές λόγω της αποδοχής του εαυτού μου. Το χαμόγελο μου είναι πιο γνήσιο και πιο συχνό. Γελώ πολύ περισσότερο. Το σώμα μου έχει το χρόνο να επανέλθει μετά από μια προπόνηση γιατί τώρα είμαι ένας πιο εύκολος άνθρωπος. Ανακάλυψα ιδιότητες (σωματικές και συναισθηματικές) που αγαπώ στον εαυτό μου, αν και έχει ακόμα δουλειά μπροστά μου. Οι καλές μέρες είναι αρκετά περισσότερες από τις κακές μου.

Είμαι ακόμα το ίδιο άτομο, που ήμουν πάντοτε, αλλά τρομερά καλύτερο.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!